Dacă te gândești să te vopsești folosind tehnica balayage, aici găsești tot ce ai nevoie să știi despre această tehnică și care sunt beneficiile acesteia.
Multe dintre clientele Lucicosm Beauty Studio își doresc să se vopsească folosind balayage, însă tehnica nu este potrivită oricui. În plus, în funcție de culoarea părului, poți obține aceleași rezultate și folosind doar vopsirea clasică.
Totuși, balayage-ul a explodat peste noapte. Din senin, feedurile noastre Instagram au fost brusc inundate de imagini cu plete blonde închise și deschise, frumos integrate, etichetate cu #balayage.
Tendința a fost declanșată din motive întemeiate—balayage este o modalitate care are nevoie de întreținere puțină și care păstrează culoarea de bază, îmbinând rădăcinile naturale cu cele vopsite.
Ce este balayage
Contrar credinței populare, balayage este o tehnică de aplicare a culorii, mai degrabă decât o anumită culoare în sine.
Cuvântul se traduce prin „mătură” sau „vopsea” în franceză. Luminos în jurul feței, amestecat la rădăcini, vârfuri mai deschise și natural fără efort – sunt toți descriptori ai părului balayage.
Tehnica balayage este folosită pentru a obține un aspect foarte natural amestecat, luminos și, în timp ce de obicei asociem balayage cu blondul, aceeași tehnică poate fi folosită pentru a crea caramel, espresso sau chiar șuvițe pastelate.
Spre deosebire de culorile tradiționale, care folosesc folii, balayage implică vopsirea pe păr cu o perie înmuiată în decolorant. Folosind o mișcare de măturare, creează un aspect moale, multidimensional și cu aspect natural.
Hairstylistii își folosesc pensulele pentru a picta pe păr părți de lumini verticale, cu benzi de bumbac sau folie de saran stratificate între fiecare secțiune, ceea ce protejează aplicarea evitând orice pete de culoare.
Balayage vs. Ombré vs. Foil Highlights
În ciuda faptului că balayage a apărut pe scenă în anii ’70, nu a crescut în popularitate în decât undeva în jurul anului 2010.
Înainte de balayage, încă mai aveam un aspect tradițional, clasic de folie, cu pete blonde și deloc integrate armonios.
Ar trebui să alegi Balayage sau Foil Highlights?
Balayage oferă o evidențiere multidimensională, care poate părea mai naturală, deoarece creează diferite niveluri de ușurință.
Dar opțiunile de evidențiere nu se opresc aici. La fel ca balayage și strălucirile tradiționale, ombré, (un termen francez care înseamnă umbrit sau gradat în ton) este o cerere comună pentru părul deschis.
Cu toate acestea, în timp ce balayage este folosit pentru a obține o culoare uniformă de la rădăcini până la vârfuri, ombré pare a fi culoarea părului crescut perfect. Gradientul său de culoare merge de obicei de la rădăcini mai întunecate la capete deschise, cu puțină sau deloc culoare aplicată în apropierea rădăcinilor.
Beneficiile tehnicii
Arată mai natural decât cele tradiționale: balayage înseamnă să pictezi firele selectate și să le amesteci cu culoarea ta naturală. Ca atare, balayage arată mult mai uniform decât vopsitul tradițional, care tinde să aibă linii de demarcație mai evidente.
Întreținere redusă: Deoarece părul este vopsit pentru a obține acel aspect natural, nu ai linii dure, vizibile de creștere evidentă. Practic, nu trebuie să te vopsești la fel de des.
Culoarea este mai puțin probabil să arate nenatural: cu balayage, hairstylistii folosesc o barieră între secțiunile lor pentru a preveni atingerea straturilor de înălbitor.
Mai puține daune: Deoarece balayage nu implică decolorarea totală a părului întregului, este utilizat mai puțin decolorant și, astfel, obții un aspect luminos cu mult mai puține daune părului.
Dacă îți dorești un look impecabil de sărbători, vino la Lucicosm Beauty Studio. Hairstylistii noștri specializați în balayage îți vor oferi un rezultat incredibil. Dă-ne un mesaj pe pagina noastră de facebook sau programează-te la unul dintre numerele de telefon de pe site.