Ce este sebumul și cum scapi de el când este prea mult?

Ca să înțelegi mai bine ce este sebumul și cum poți să-l ameliorezi, echipa Lucicosm Beauty Studio a adunat câteva informații în acest articol.

Atunci când vorbim despre un ten gras, ne gândim la frunte lucioasă, coșuri și pori vizibili și încărcați. Dacă și tu ai aceste probleme de o perioadă îndelungată, sebumul este cauza. Totuși, sebumul nu e chiar personajul negativ în această poveste, pentru că are un rol important în menținerea sănătății pielii.

Ce este sebumul pentru piele?

Sebumul este o substanță produsă de glandele sebacee peste tot în corp și este compusă din zahăr, ceară și alte substanțe. Tot el se face vinovat și pentru apariția punctelor negre și a celor albe. Rolul sebumului este unul extrem de important și dacă vrei să trăiești fără el, nu se prea poate.

Producția de sebum este modalitatea pielii de hidratare și de protecție contra factorilor externi. Oferă o barieră protectoare menită să apere pielea de agresorii din exterior. Pentru că știm că pielea este supusă puternic la factorii exteriori, ea are nevoie de protecție. Vântul, frigul soarele, sunt factori care lasă urme pe ten. Sebumul protejează pielea și te scapă de multe consecințe neplăcute.

Prea mult sebum? Cum scapi de el

E important să înțelegi că sebumul joacă un rol super important în menținerea barierei pielii. Nu e nici un motiv să vrei să scapi de sebum, decât dacă există un exces. Acest exces cauzează acneea și face pielea să arate uleioasă. Ca să menții sebumul sub control, ai nevoie de o rutină de îngrijire a pielii.

Pentru început, trebuie să te asiguri că pielea este hidratată completă și corect. Poți apela la acizi de tip retinoizi și e important să nu-ți exfoliezi pielea în exces. Dacă încă nu știi ce rutină de îngrijire trebuie să ai, pe blogul Lucicosm Beauty Studio am scris mai multe articole în acest sens. Acolo găsești informații despre beauty, despre cum să stabilești o rutină a tenului și despre cum stabilești care sunt nevoile tenului tău.

Intră pe site, la secțiunea contact și apelează-ne cu încredere. 

Dacă ești în căutarea unei echipe care să-ți ofere sfaturi pertinente despre cum să ai grijă de tenul tău, echipa Lucicosm Beauty Studio e la dispoziția ta. 

Care este cantitatea de sebum de care ai nevoie?

În cazul adulților, este estimat ca producția de sebum să fie de  1 mg pe 10 cm la trei ore. 

Ce înseamnă asta? Că pielea ta nu e uscată, dar nici vizibil grasă sau lucioasă. Cantitatea de sebum produsă de tenul tău poate fi modificată și din cauza factorilor externi: probleme hormonale, stres, dietă. Prin urmare, dacă ți se pare că tenul tău secretă prea mult sebum, înseamnă că poate fi o problemă interioară. Poate fi vorba despre prea mult stres, despre o perioadă dificilă prin care treci sau pur și simplu poate fi vorba despre alimentație. De aceea este foarte important să ai grijă de corpul tău. Să îi oferi alimentele și nutrienții de care are nevoie, să te ferești de chimicale și să faci sport de fiecare dată când ai ocazia.

Între timp, dacă ești de părere că tenul tău are nevoie de un tratament facial de hidratare, luminozitate sau regenerare, te invităm la salonul din Suceava Lucicosm Beauty Studio. Pe pagina de contact găsești numărul nostru de telefon și adresa. Site-ul e la dispoziția ta cu informații din domeniul beauty, hair styling și cosmetică.

Scroll to Top