Cum să alegi un kit ojă semipermanentă și cum să-l folosești

Fiecare femeie își dorește să aibă unghiile îngrijite și să atraga complimente pentru manichiura ei. Așa că s-au inventat tot felul de metode prin care unghiile pot arăta mai frumoase decât sunt deja. 

Este vorba de ojă, de gel sau de oja semipermanentă. Dacă și ție ți-a trecut prin cap să-ți iei un kit oja semipermanentă, mai jos afli cum să îl folose​ ști. Mai întâi, ai nevoie de răbdare. Sunt mari șanse să nu-ți iasă din prima, să prindă aer oja sau să nu cureți bine unghia. Astfel, oja va pica. 

Motive pentru care pică oja semipermanentă

-ai folosit un timp îndelungat soluția de îndepărtare a ojei. Astfel, nu doar pielea e afectată și se albește, dar și unghia se subțiază.

-îți îndepărtezi oja cu un pusher. Nu faci decât să agresezi unghia, ceea ce o face să se subțieze.

-folosești o pilă nepotrivită pentru îndepărtarea unghiilor semi.

-nu ai aplicat corect produsele pe unghie. 

Dacă încă te gândești să-ți iei un kit oja semipermanentă , probabil că ai văzut deja că sunt mai multe obțiuni. 

Uite ce trebuie să conținuă un kit oja semipermanentă:

  • soluție igienică;
  • pilă pentru unghii;
  • spatulă de cuticule;
  • cleanser; 
  • bază și top;
  • ojă de culoare la alegere;
  • lampa uv/led; ● ulei de cuticule; ● remover.

Dacă sunt produse pe care deja le ai acasă, atunci poți să-ți alegi un kit mai simplu pentru oja semi. În orice caz, un astfel de kit ojă semipermanentă​  este​   ce ai nevoie dacă nu ai timp să treci pe la Lucicosm Beauty Studio pentru manichiură. 

Uite care sunt avantajele ojei semipermanente:

  • culoare intensă, lucioasă;
  • resistență de până la 3 săptămâni;
  • este ușor de aplicat;
  • nu agresează unghia.

Pași pentru aplicarea ojei semipermanente

Pentru început, trebuie să pregătești unghia. Pasul acesta este extrem de important și de el depinde cât de rezistentă va fi manichiura ta. 

  • dezinfectează unghia și curăță cuticulele. Nu tăia pielița, deoarece are rolul de baricadă împotriva bacteriilor. Dacă se vede inestetic, îndepărteaz-o ușor cu un pusher.
  • mai apoi, hidratează cuticulele cu un ulei special de hidratare.
  • scurtează unghia și dă-i forma pe care ți-o dorești. Folosește un foarfec pentru scurtare, iar pentru formă este indicat să folosești o pilă.
  • cu o pilă de granulație 80/80 curăță suprafața unghiei. Ai grijă să faci mișcările într-un singur sens, pentru a nu afecta și subția unghia mai mult decât e necesar.
  • degresează suprafața unghiei folosind o dischetă demachiantă îmbibată în cleanser. Astfel, vei îndepărta praful existent pe unghie și vei ajuta la mai buna fixare a topului și bazei. Unghia curătață bine este cea care face manichiura să dureze o perioadă îndelungată de timp.
  • aplică baza. După ce ai curățat unghia bine și ai degresat-o, este momentul să aplici baza. Cu grijă și atenție și nu în cantitate prea mare, aplică baza uniform pe suprafața unghiei. Baza este un produs care se aplică înaintea aplicării ojei, tocmai pentru a proteja unghia. După ce ai aplicat baza pe unghie, usuc-o la lampă timp de 30-40 de secunde. Pe fiecare produs scrie și indicațiile producătorului, așa că sunt mai șanse să găsești acolo timpul de uscare. 
  • aplică culoarea. După ce s-a uscat baza este momentul să aplici culoarea. De obicei, poți aplica două straturi de culoare pe care să le usuci separat la lampă, prin urmare primul nu trebuie să fie prea gros. Aplică un strat finuț de ojă pe unghie și lasă-l să se usuce la lampă pentru aproximativ 2 minute. La fel ca în cazul bazei, și pe ambajalul sticluței de ojă vei găsi

care este timpul indicat de uscare. Nu aplica mai mult de două straturi (nu foarte groase) deoarece unghia va fi încărcată și nu va mai arăta estetic. 

  • sigilează culoarea folosind topul. Topul este ca un lac incolor care dă și o strălucire frumoasă. Trebuie uscat la lampă preț de 2 minute. Nu este indicat să sari peste etapa asta, deoarece topul este cel care fixează oja și o face să nu sară repede de pe unghii. 
  • la final, degresează unghiile folosind un cleanser și hidratează-le folosind un ulei special.

Sigur ai auzit și de oja 3 în 1, acel tip de ojă care se usucă la lampă și nu are nevoie de aplicarea bazei și a topului. Este un proces mai simplu, iar rezultatele sunt la fel de bune. 

Totuși, pentru o manichiură ca la carte, te așteptăm la Lucicosm Beauty Studio, aici unde ne asigurăm că manichiura ta are parte de cel mai bun tratament. Un alt aspect important de care trebuie să ai grijă este forma unghiilor tale. Sunt anumite forme care pur și simplu nu se potrivesc pentru tine, iar noi suntem aici pentru a identifica forma cea mai bună pentru mâna ta. 

Mai mult, să știi că sunt diferite tipuri de ojă semipermanentă. Prin urmare, atunci când achiziționezi un kit oja semipermanentă​​, fii atentă și la tipul de culoare pe care îl iei. Pot oje termo, acel tip care își schimbă culoarea în funcție de temperatură, lacuri semi 3D sau oje mate. Alege culoarea în funcție de ce anume preferi. 

Nu uita că procesul de hidratare al mâinilor este foarte important. Motivul pentru care mâinile și unghiile tale arată atât de bine după o vizită la Lucicosm​ Beauty Studio este tocmai hidratarea. Aplicarea unui ulei hidratant sau a unei​ creme intens hidratante poate să schimbe totul. Dacă cuticulele și unghia nu sunt hidratate corespunzător, atunci pielea va arăta inestetic și nici manichiura nu ar mai fi la fel de frumoasă.  Dacă sfaturile de aici ți-au fost de ajutor, lasă-ne o fotografie cu prima ta manichiură semi. Pe blogul nostru găsești mai multe articole care sigur îți vor fi de folos. Și dacă vrei să furi meserie direct de la specialiști, ne găsești la numărul ​ 0230 511 359​    sau 0754 019 132.

Scroll to Top