Sunt multe femei care își doresc un păr sănătos, de aceea apelează la o masca de par. De multe ori părul este prea uscat, prea gras sau este lipsit de strălucire.
Există o soluție simplă și ieftină în acest sens: măștile de păr. Ele funcționează ca un balsam: îți hidratează foarte bine părul și îi oferă strălucire.
Dacă totuși ai probleme mai mari cu firul de păr, te invităm la salon Suceava Lucicosm beauty Studio.
Aici putem să avem grijă într-un mod profesionist de părul tău, folosind cele mai bune produse și ingrediente.
La salon Suceava îi oferim părului tău tratamentul de care are nevoie și îi readucem strălucirea și vitalitatea. Un astfel de tratament este recomandat, măcar o dată la 2 luni.
Totuși, săptămânal, poți folosi o mască de păr de la tine de acasă. Folosești câteva ingrediente pline de substanțe nutritive care îți hrănesc părul și îl ajută să crească.
Ce beneficii obții dacă folosești o masca de par
Măștile naturale, făcute acasă au un efect benefic asupra părului tău: îl lasă moale și strălucitor. Același efect îl are și o mască din comerț, însă ai mare grijă să nu conțină parfum, iritanți sau alcool. Și dacă sunt aceste ingrediente pe listă, ar fi bine să fie undeva la capătul ei.
Pe lângă hidratare, măștile de păr făcute acasă îți mai oferă un avantaj: poți controla tu gramajul. Pui ce ingrediente crezi în măsura care crezi că e potrivit. Pe lângă asta, cheltui mult mai puțini bani.
Pași de preparare pentru o masca de par
Procesul de preparare este simplu. Alegi o mască potrivită pentru problema ta și pentru tipul tău de păr și aduni ingredientele.
Ai nevoie de un bol și un blender (la unele măști). Dacă prepari prea multă soluție, nu e nici o problemă. Poți să păstrezi masca la frigider.
Ce ingrediente să folosești
Partea bună la măștile făcute acasă e că nu ai nevoie de ingrediente exotice și scumpe. De cele mai multe ori te poți bucura de efectele benefice după ce alcătuiești o mască cu ingrediente din bucătărie: ulei de măsline, iaurt, miere sau avocado.
Masca are doar ingrediente naturale, așa că nu e cazul să-ți faci griji de efectele nocive. Totuși, nu uita că un tratament la salon are efecte vizibile într-un timp mult mai scurt.
Iar efectele nocive nu există, pentru că măștile de la salon sunt de cea mai bună calitate, cu o selecție atentă de ingrediente.
Efectele pe care le obții după ce aplici o mască de păr
Măștile de păr făcute acasă nu pot modifica structura părului tău, mai ales dacă este foarte deteriorat.
Însă îl pot hrăni suficient de bine. După ce lași masca să acționeze în jur de 15 minute, vei avea un păr strălucitor și moale la atingere.
Cât de des să aplici masca
Durata aplicării depinde foarte mult de tipul firului de păr și de nevoile pe care le are. Astfel, dacă părul tău este uscat, va avea nevoie să-i aplici mai des o mască.
Specialiștii de beauty spun că femeile care au părul normal ar trebui să aplice o mască de păr o dată pe săptămână. Îți poți alege o anumită zi în care ai nevoie de relaxare și îți poți face un întreg ritual de beauty. E la alegerea ta.
Dacă ai firul de păr ars și deshidratat, aplică o mască de păr de două ori pe săptămână. Este important să nu aplici masca de păr prea des, deoarece sunt șanse să-ți încarci părul și să arate gras.
De asemenea, nu aplica masca și la nivelul rădăcinii, pentru că scalpul are deja sebum. În general, vârfurile au nevoie de hidratare.
Rețeta de masca de par în funcție de tipul părului
Atunci când optezi pentru o mască făcută acasă, trebuie să știi foarte bine care e tipul tău de păr și care este nevoia pe care vrei să o acoperi.
Pentru părul uscat și deteriorat, îți recomandăm o masca de par cu ulei de cocos și miere. Folosește câte o lingură din fiecare ingredient și amestecă-le într-un bol.
Apoi, lasă amestecul pe aragaz la foc mic până când se omogenizează. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze preț de 20 de minute. Clătește părul așa cum o faci în mod obișnuit.
Dacă ai mătreață, atunci următoare mască e potrivită pentru tine.
Ai nevoie de 2 linguri de zahăr brun și de o lingură de ulei de măsline. Amestecă ingredientele și aplică rezultatul pe toată lungimea părului. Lasă masca să acționeze 20 de min, după care spală-ți părul.
Pentru părul gras, masca cu ou și lămâie face minuni. Ai nevoie de un albuș și de sucul de la o jumătate de lămâie.
Amestecă-le până obții un amestec omogen, după care aplică masca pe părul umed. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește părul și spală-l din nou cu șampon.
Și, într-un final, dacă ai părul normal și vrei să te asiguri că își păstrează strălucirea, folosește o mască cu bere, banane și miere.
Uite de ce ai nevoie: 1 banană, o jumătate de bere răsuflată și o lingură de miere. Amestecă-le într-un blender până obții un amestec omogen.
Aplică rezultatul pe tot părul și lasă masca să acționeze 30 de minute. Clătește părul în mod obișnuit.
Așa cum îți ziceam, dacă îți dorești rezultate vizibile, te confrunți cu mari probleme la nivelul firului de păr sau ai nevoie de momente de răsfăț, te invităm la Lucicosm Beauty Studio. Îți oferim tratamente personalizate și care aduc rezultate vizibile.
Între timp, intră pe blogul nostru să afli mai multe tips & tricks despre beauty & makeup.