Oja semipermanenta – sfaturi și mituri

Oja semipermanenta a devenit tot mai solicitată printre femei, așa că în acest articol vei afla cum să o aplici și ce fel de tehnici să eviți.

Oja semipermanenta îți oferă un look natural al unghiilor și oferă eleganță și finețe mâinii. 

Mai mult, oja permanentă rezistă o perioadă lungă de timp și paote fi aplicată chiar și pe unghia subțire. 

Odată cu apariția ojei semipermanente au apărut tot mai multe femei care își doresc o astfel de manichiură. Multe dintre ele și-au dorit să poată să o facă singure, de acasă. Totuși, atunci când ești la început ai foarte multe întrebări cărora nu le găsești de fiecare dată răspuns.

Cum îndepărtezi oja semipermanentă și care este cea mai bună metodă pe care să o folosești? Este nevoie să folosești apex? Afectează sau nu unghia aplicarea ojei semipermanente?

În rândurile de mai jos vei găsi răspunsurile la aceste întrebări.  Totuși, să începem cu începutul.

Ce este oja semipermanenta?

Cum este ea diferită de gel? 

Trebuie să știi că dacă vrei să realizezi unghii cu gel în mod profesionist și să-ți faci câteva cliente care să apeleze constant la tine, este nevoie să faci un curs de specialitate. Fără acest curs îți va fi foarte greu să înveți singură și de multe ori nu-ți vei da seama unde greșești.

Și dacă te iei după videoclipuri de pe youtube sau după sfaturi neavizate, sigur nu vei face bine. Mai apoi, riști să îți strici unghia dacă nu faci pașii ca la carte.  Oja semipermanentă este, de fapt, un hibrid între gelul UV și lacul tradițional de unghii. Oja semipermanentă se caracterizează prin strălucirea aparte, textura mai consistentă și faptul că se usucă la lampa UV/LED. Poate rezista pe unghii până la 3-4 săptămâni, iar această rezistență este motivul pentru care femeile aleg manichiura semi. Totuși, este ceva mai complicat de aplicat decât oja clasică. 

Oja semipermanentă nu afectează în nici un fel sănătatea unghiei, ci este chiar recomandată pentru femeile care au unghiile exfoliate. Se știe că oja semipermanentă întărește unghiile naturale.

Și-apoi, dacă ai obiceiul de a-ți roade unghiile, oja semipermanentă te poate ajuta să scapi de acest obicei.

Mereu este ceva de învățat în acest domeniu și cum produsele sunt constant modificate, la fel sunt și tehnicile. 

Cum să aplici oja semipermanenta?

oja semipermanenta

Metoda veche de aplicare a ojei semipermanente nu mai este neapărat cea potrivită (bază, ojă, top).

Acum, este important să pregătești bine unghia naturală, să cureți cuticula cu capetele de freză, să aplici un primer calitativ și să aplici stratul de bază.

După cum ți-am zis mai sus, oja semipermanentă poate fi aplicată și pe unghia subțire sau moale, cu condiția ca manichiura să fie făcută cu apex.

Apexul se aplică după ce ai aplicat baza pe unghia naturală. El este care oferă naturalețe unghiei și care oferă o rezistență mult mai mare manichiurii tale. După ce ai polimerizat apexul, este momentul să aplici oja semi, în două straturi separate, cu atenție foarte mare. 

Mai apoi, aplică finishul și asigură-te că lumina reflectată pe unghie este ovală. Asta indică faptul că oja semipermanentă a fost aplicată corect.

Prin urmare, pe unghie ai nevoie de stratul de bază, Apexul, două straturi de ojă și finish-ul.

Cum îndepărtezi oja semipermanentă?

Nu ai nici un avantaj în a îndepărta oja semipermanentă cu dizolvantul sau cu acetonă. În schimb, ai doar dezavantaje. Durează în jur de 20 de minute și te poți alege cu arsuri sau chiar alergii. Mai mult, îți poți subția serios unghia, iar întreținerea durează mult mai mult.

În schimb, este mult mai simplu dacă folosești un capăt de freză sau pila pentru îndepărtarea ojei semi.

În doar 5 minute, toată oja este dată jos și nu se produc alergii. Niciodată nu-ți vei subția placa unghială sau îndepărta din straturile unghiei.

Chiar dacă ai o pilă de 100 grit, tot nu vei afecta placa unghială și nici straturile unghiei. 

Nu ai cu ce să greșești dacă folosești un capăt de freză, poate doar dacă nu știi deloc să-l folosești și afectezi puțin placa unghială, dar atât.

Este mult mai sigur și mai sănătos să îndepărtezi oja semi cu o freză sau o pilă, pentru că nu ai nici un dezavantaj. În schimb, acetona îți poate aduce doar probleme.  Poți apela cu încredere la Lucicosm Beauty Studio pentru a-ți aplica unghii semipermanente, pentru că nu este nici o șansă să-ți fie afectate. Unghiile nu au plămâni, deci n-au nevoie să respire. 

Oja semipermanentă nu afectează unghia

Oja semi nu afectează suprafața unghiei, iar dacă toți pașii sunt corect realizați, nu va exista nici un fel de problemă. Unghia nu este distrusă de ojă, ci de cel care nu știe să o aplice și să o îndepărteze corect. 

Ca să nu ai nici un fel de problemă la nivel de unghie, ia în considerare câteva sfaturi. Nu pili în exces placa unghială, îndepărtează în jur de 80% din oja semi veche de pe unghie, fără a ajunge la placa unghială. 

Nu pune presiune pe unghie atunci când îndepărtezi oja și folosește o pilă de 150 grit.

Dacă simți căldură pe unghie, scoate mâna din lampă pentru 5 secunde.  De cele mai multe ori, deteriorarea unghiei este cauzată de aplicarea incorectă a produselor și de nerespectarea pașilor.  Totuși, dacă vrei o manichiură ca la carte fără ca unghiile tale să aibă de suferit, te așteptăm la Lucicosm Beauty Studio. Aici, avem grijă de unghia și mâinile tale și ne asigurăm că pleci acasă mulțumită de rezultatul final.

Mai multe articole pe gustul tău sunt pe blogul nostru infrumusetare.lucicosm.com/blog/

Scroll to Top