Cearcăne și cercuri negre sub ochi – de ce apar și cum să le tratezi

Ți s-a întâmplat des în ultima vreme să ai cearcăne sau cercuri negre sub ochi? Sunt o mulțime de alte femei în poziția ta. Mai ales în zilele proaste, pielea din zona ochilor este mai întunecată și – sigur – nici starea de spirit nu este una de top. 

Adevărul e că de cele mai multe ori, în îngrijirea tenului foarte multă atenție ar trebui să se îndrepte către ochi. Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă și, să recunoaștem, nimănui nu-i plac cercurile negre de sub ochi sau cearcănele. 

De aceea, aici vorbim despre cauzele potențiale ale cearcănelor, schimbări utile în stilul de viață și obiceiuri sănătoase care pot minimiza aspectul inestetic.

Pielea din zona ochilor este cea mai sensibilă

Pentru că e cea mai subțire piele de pe corp, cea din zona ochilor este sensibilă și delicată. În esență, în zona ochilor avem piele delicată, așezată peste o structură goală, unde avem oase, vase de sânge, pernuțe adipoase și mușchi. Pielea subțire se usucă și irită ușor, mai ales la femei, deoarece aplicăm mai multe produse zilnic.

Așa cum avertizează și medicii, zonele întunecate de sub ochi au mai multe cauze și variabile. Unii oameni se nasc cu aceste cearcăne și se încadrează în categoria ereditară.

Totuși, poate exista o componentă genetică, dar și cauze de mediu și de stil de viață. 

Cearcăne și Cercuri negre sub ochi – Cauze

  1. Lipsa somnului;
  2. Lipsa protecției solare;
  3. Congestia sinusurilor;
  4. Frecarea pielii pleoapelor din cauza alergiilor;
  5. Deshidratare;
  6. Excesul de pigmentare în jurul ochilor;
  7. Vase de sânge dilatate care duc la umflare;
  8. Piele uscată, iritată;
  9. Pierderea osoasă și pierderea în greutate;
  10. Schimbări ale stilului de viață;

Ce poți face pentru a diminua cearcănele și cercurile negre de sub ochi

Protejează-te de soare. În primul rând, ai nevoie de protecție solară ca să-ți protejezi pielea de hiperpigmentare. Folosește SPF 50+ vara, iar iarna folosește SPF 30+

Evită să-ți freci ochii. Fii blândă cu pielea și atunci când te speli sau te demachiezi, ca să păstrezi hidratarea în parametrii, să eviți uscăciunea și iritația. 

Verifică sinusurile. Congestia cronică a sinusurilor poate determina umplerea venelor de sub ochi cu sânge de culoare închisă. Aceste vene pot fi vizibile prin piele sau pot crea o nuanță închisă în jurul ochilor.

Tratează simptomele alergiilor.  Alergiile și congestia sinusurilor pot perpetua cercurile întunecate de sub ochi. 

În orice caz, cum ochii umflați pot avea numeroase cauze, consultă și un dermatolog înainte de a cumpăra creme sau alte tratamente pentru problemele de piele.

Ingrediente care te ajută să scapi de cearcăne și cercuri sub ochi

Cofeina. Este utilă să o bem dimineața, dar și atunci când este în creme pentru ochi sau tratamente. Ea strânge vasele de sânge pentru o perioadă și stimulează energia pielii. 

Cofeina este un vasoconstrictor, care, la rândul său, reduce roșeața, umflarea și lichidul extins din acumularea în jurul ochilor. S-a demonstrat că cofeina neutralizează radicalii liberi de la deteriorarea ADN-ului și conține proprietăți antiinflamatorii, care pot îmbunătăți textura pielii.

Acid hialuronic, ceramide și umectanți: pielea aceea ultra-subțire din jurul ochiului arată mai bine atunci când este hidratată. Păstrarea unei bariere puternice a pielii în această zonă delicată este esențială.

Vitamina B3 (Niacinamida): Toate vitaminele B sunt puteri celulare, în special B3, care este cunoscută și sub numele de niacinamidă. Această vitamină nu numai că calmează roșeața și inflamația, dar stimulează și producția de colagen și crește acizii grași liberi din piele pentru a se hidrata. 
Alege să mergi în mod constant la tratamente faciale, ca să poți hidrata corespunzător zona sensibilă a ochilor. La Lucicosm Beauty Studio efectuăm tratamente faciale intens hidratante, ca pielea ta să fie mai luminoasă și mai tânără. Intră pe site să descoperi toate serviciile noastre: Lucicosm Beauty Studio

Scroll to Top