Demontăm mituri despre unghii. Salon Suceava

Toate femeile iubesc să aibă unghiile frumoase și îngrijite, dar în marea de informații adesea cădem pradă unor mituri despre unghii care nu fac altceva decât să ne înșele. În acest articol, echipa Lucicosm Beauty Studio, salon Suceava, demontează și descifrează unele dintre cele mai comune mituri despre îngrijirea unghiilor. 

Ce mituri comune există despre unghii. Salon Suceava

Mitul 1: Oja de unghii în exces subțiază unghiile

Multe cred că aplicarea regulată a ojei de unghii poate deteriora unghiile. Ei bine, să dezvăluim adevărul ascuns din spatele acestui mit: aplicarea ojei în mod corect și folosind produse de calitate nu dăunează unghiilor. Mai mult, este chiar o modalitate de a le proteja.

Pentru a păstra unghiile sănătoase, este important să aplici întotdeauna un strat de bază de calitate, astfel încât oja să nu pătrundă în unghie și să le afecteze structura. În plus, îndepărtează cu grijă oja veche înainte de a aplica una nouă pentru a evita acumularea excesivă. Alege cu atenție oja, preferabil pe bază de ingrediente naturale, pentru a menține unghiile într-o stare optimă. De asemenea, lasă-ți unghiile să respire între aplicări, evitând utilizarea constantă de produse.

Mitul 2: Unghiile au nevoie să respire, așa că nu aplicăm niciodată oja

Acest mit este răspândit, dar să aruncăm o privire critică asupra sa: unghiile nu au plămâni, deci nu respiră așa cum o facem noi. Aplicarea ojei corespunzător poate oferi o barieră de protecție împotriva factorilor de mediu dăunători, precum substanțele chimice sau apă. De asemenea, oja poate întări unghiile, în loc să le slăbească. Cu toate acestea, este vital să lași periodic unghiile tale fără oja sau gel pentru a le menține sănătoase și pentru a evita acumularea excesivă de produse.

Mitul 3: Tăierea cuticulelor este benefică pentru unghii

Acest mit, înșelător în esență, sugerează că tăierea cuticulelor contribuie la frumusețea unghiilor. Cu toate acestea, cuticulele au un rol crucial în protecția unghiilor împotriva infecțiilor și a altor daune. Tăierea sau îndepărtarea lor excesivă poate expune unghiile la riscuri de sănătate. În loc să le tai sau să le îndepărtezi, folosește un ulei de cuticule de înaltă calitate și împinge-le cu grijă înapoi pentru a menține unghiile sănătoase și aspectuoase. Astfel, vei avea grijă de sănătatea cuticulelor, contribuind la frumusețea naturală a unghiilor tale. Dacă ai nevoie de o îngrijire adecvată a cuticulelor tale, te invităm la Lucicosm Beauty Studio, salon Suceava.

Mitul 4: Unghiile trebuie să fie perfect drepte

Adevărul despre forma perfectă a unghiilor este că nu există o astfel de regulă universală. Fiecare persoană are unghiile sale cu forme și curburi naturale. În loc să le tai drept, este mai benefic să le tai în concordanță cu forma lor naturală. Aceasta nu numai că va preveni ruperea și fisurarea unghiilor, dar și le va menține mai sănătoase și mai frumoase.

Este esențial să separăm miturile de realitate atunci când vine vorba de îngrijirea unghiilor. Oja de calitate aplicată cu înțelepciune poate fi un aliat pentru unghii frumoase, iar cuticulele trebuie tratate cu delicatețe. Forma naturală a unghiilor tale este cea mai potrivită, iar în cele din urmă, răspunsul la întrebarea „Cum avem grijă de unghii?” constă într-o îngrijire regulată și echilibrată.

Frumusețea și sănătatea unghiilor noastre depind de înțelegerea adevărului din spatele miturilor și de aplicarea practicilor corecte de îngrijire. Cu o abordare informată și atentă, poți avea mereu unghii perfecte și sănătoase. Dacă ai nevoie de o manichiură basic sau de o îngrijire a unghiilor, te invităm la Lucicosm Beauty Studio, salon Suceava. Colegele nostre sunt pregătite să-ți facă unghiile să arate în cea mai bună formă a lor. Sună la unul dintre numerele de telefon de pe site și programează-te.

Scroll to Top