Îngrijirea părului colorat în anotimpul cald

Îngrijirea părului colorat va fi pe prim-plan. Vara își face simțită prezența și, așa cum s-a stabilit la început de 2022 în materie de frumusețe, anul acesta se poartă culorile în nuanțe de roșcat și blond. Dacă ai în plan să te vopsești în perioada asta, să știi că va trebui să acorzi mai multă importanță părului tău. Părul vopsit are nevoie de mai multă îngrijire, de mai multă hidratare și de produse specifice. 

Chiar dacă vara e anotimpul preferat al tuturor, nu este un anotimp prielnic pentru firul de păr. Soarele este cel mai mare dușman al culorii pentru că decolorează mult firul de păr. 

Dacă te gândești să mergi la piscină sau la mare și acolo găsești factori care agresează firul de păr. Sarea, alături de soare și clor nu fac decât să distrugă structura părului.  Odată ce trece prin atât de mulți factori negativi, părul are mult de suferit. Ca să-l protejezi cât mai bine, ai la îndemână câteva soluții simple, dar cu efecte maxime. 

Ce poți face pentru început e să vii la salonul Lucicosm Beauty Studio din Suceava și să beneficiezi de un tratament special de hidratare. E ca și când i-ai da părului, din start, un scut împotriva soarelui.

Mai apoi, poți vorbi cu specialiștii noștri pentru a afla ce produse de păr îți sunt utile. Folosindu-le constant, vei observa îmbunătățiri la nivelul structurii firului de păr. Uite ce pași să urmezi ca să ai grijă de părul tău în perioada verii. 

Alege un șampon pentru îngrijirea părului colorat

Poate că pare destul de evident, însă dacă folosești un astfel de șampon, părul tău va fi mai ferit de razele de soare, iar culoarea va fi menținută pentru o perioadă mai lungă de timp. Un șampon de acest tip are ingrediente active specifice pentru părul vopsit.

Totuși, alege formule blânde, cu ingrediente naturale și care ajută la reducerea oxidării. E important ca aceste șampoane să aibă protecție solară, ca să prevină soarele să decoloreze părul.

Nu uita de hidratare

Șamponul nu înseamnă hidratare. Alege un balsam din aceeași gamă sau din game diferite pentru a-ți hidrata corespunzător părul. Poți să folosești o dată pe săptămână și o mască de păr cu proprietăți hidratante. Părul tău se va aranja mai bine și nu va mai avea acel aspect de mătură pe care îl știm cu toții. Dacă nu vrei să cheltui prea mulți bani pe măști hidratante de păr, să știi că ingredientele pe care le găsești în casă sunt la fel de utile. Uleiurile esențiale, măștile cu miere de albine, avocado sau cu banane o să-ți ofere hidratarea necesară părului vopsit. 

De asemenea, vara e perioada în care poți să-ți lași părul să se usuce la aer. Este indicat să faci asta pentru că, așa cum știi, căldura ataca firul de păr. Doar în cazurile în care ești pe grabă e indicat să apelezi la uscător, dar la o putere mai redusă.

Tot vara e indicat să apelezi la tratamente pentru păr, măști de păr și alte soluții hidratante pentru a nu lăsa părul să se usuce. Poți să-ți cumperi seruri hidratante pe care să le aplici pe firul de păr pentru a-l menține strălucitor și sănătos. 

Dacă vrei să intri în anotimpul cald cu dreptul, vino la salon Lucicosm Beauty Studio din Suceava pentru un tratament de hidratare pentru păr. Așa, vei fi sigură că firul de păr este intens hidratant cel puțin pentru câteva luni. Între timp, blogul Lucicosm Beauty este la dispoziția ta cu informații din domeniul beauty, style și skin care. 

Scroll to Top