Salon de beauty Suceava: descoperă tipurile de machiaj

Machiajul este mai mult decât un set de tehnici și produse pe care le aplicăm pe față; este o formă de artă și o expresie a personalității noastre. Salonul de beauty Suceava, Lucicosm Beauty Studio îți prezintă tipurile de machiaj și compatibilitățile cu diferitele forme ale feței.

Machiajul are capacitatea de a îmbunătăți aspectul, de a scoate în evidență trasaturile naturale și de a oferi o strălucire sănătoasă pielii. 

Fie că alegi un machiaj natural și subtil pentru rutina zilnică sau unul îndrăzneț pentru evenimente speciale, important este să te simți confortabil și autentic în orice variantă alegi. Machiajul nu este doar o modalitate de a te îngriji, ci și o expresie a personalității și creativității tale.

Salon de beauty Suceava: Tipuri de Machiaj

1. Machiaj pentru ochi: În lumea fascinantă a machiajului, există o mare varietate de tehnici și stiluri care pot avantaja fiecare formă a feței. De exemplu, pentru o față rotundă, poți opta pentru machiajul de ochi care creează iluzia de alungire și subțiere, folosind nuanțe mai închise în pliul pleoapei și în colțul exterior al ochiului. Aplicarea unui eyeliner în forma de aripioară și rimelul aplicat generos pe gene vor contribui la obținerea unei priviri mai alungite și definite.

2. Machiajul natural: Acest stil se concentrează pe obținerea unui aspect proaspăt și cât mai natural, punând accent pe o piele perfectă și luminoasă. Se folosesc nuanțe neutre și subtile, iar scopul este să se evidențieze frumusețea naturală a feței.

3. Machiajul smokey eyes: Este un stil dramatic și seducător care se bazează pe aplicarea intensă a umbrelor în nuanțe închise, creând un efect fumuriu în jurul ochilor. Acest tip de machiaj este ideal pentru evenimente de seară sau pentru a obține un aspect sofisticat și misterios.

4. Machiajul cat-eye: Concentrează-te pe evidențierea formei ochilor prin crearea unui aspect alungit și ridicat în colțul extern, cu ajutorul unui tuș sau eyeliner. Este o alegere populară pentru a obține un aspect sofisticat, sexy și feminin.

5. Machiajul nude: Urmărește un aspect natural și discret, cu accent pe nuanțe neutre și pastelate. Spre deosebire de machiajul natural, cel nude include nuanțe de bej, piersică, maro deschis.

6. Machiajul de seară: Este un stil mai sofisticat și îndrăzneț, perfect pentru evenimente speciale sau serate în oraș. Se utilizează nuanțe intense și luminoase, iar accentul cade pe buze sau ochi.

Alegerea și aplicarea fondului de ten

Fondul de ten este un element esențial în trusa de make-up. El nu doar că îmbunătățește aspectul estetic al tenului, ci oferă și protecție împotriva factorilor externi. Alegerea corectă a fondului de ten este crucială pentru a obține un aspect natural și pentru a respecta sănătatea pielii. Există diferite tipuri de fond de ten, fiecare având propriile beneficii, cum ar fi matifierea tenului gras și hidratarea tenului uscat.

Fond de ten lichid: Este cel mai comun și este potrivit pentru orice tip de ten, cu excepția celui gras. Oferă o acoperire mică și un aspect natural.

Fond de ten stick: Are o putere de acoperire mare și este ideal pentru tenul uscat sau normal.

Fond de ten pudră: Potrivit pentru tenul gras, având un efect matifiant puternic.

Fond de ten spumă: Versatil și compatibil cu orice tip de ten, oferind un grad de acoperire medie.

Pentru a alege fondul de ten în funcție de tipul tenului, trebuie să cunoști nevoile acestuia. De exemplu, tenul gras necesită matifiere, în timp ce tenul uscat are nevoie de hidratare. Nuanta fondului de ten trebuie să fie în perfectă concordanță cu tenul tău, astfel încât să obții un aspect natural și luminos.

Cum să pregătești tenul înaintea aplicării fondului de ten

Pregătirea tenului înainte de aplicarea machiajului este un pas crucial. Acest proces include demachierea, tonifierea și hidratarea. Demachierea curăță impuritățile, tonifierea ajută la strângerea porilor, iar hidratarea asigură o aplicare ușoară și naturală a fondului de ten.

Tehnici și etape în realizarea machiajului

Un machiaj corect și durabil implică respectarea unor etape fundamentale:

Pregătirea pielii: Curățarea și hidratarea sunt primii pași importanți în realizarea unui machiaj corect.

Aplicarea bazei de machiaj: Baza de machiaj ajută la uniformizarea texturii pielii și prelungirea duratei de viață a machiajului.

Corectarea imperfecțiunilor: Folosirea unui corector pentru camuflarea imperfecțiunilor și cearcănelor.

Fond de ten: Aplicarea unui strat subtire și uniform pe față, asigurându-te că se estompează perfect pe piele.

Conturarea și iluminarea: Utilizarea unui bronzer mat pentru conturarea feței și a unui iluminator pentru a adăuga strălucire

Machiajul ochilor: Aplicarea fardului de pleoape, tusului de ochi și rimelului pentru a defini și accentua forma ochilor.

Cauți servicii de beauty Suceava? Vino la Lucicosm Beauty Studio

Pentru o experiență profesională și personalizată în machiaj, te invităm să vii la Lucicosm Beauty Studio, salon de beauty Suceava. Aici, echipa noastră de profesioniști te va ghida în alegerea și aplicarea machiajului perfect pentru tine. Lucicosm oferă o gamă largă de servicii de înfrumusețare, inclusiv coafor, manichiură, pedichiură, cosmetica și masaj, asigurându-se că fiecare clientă pleacă din salon simțindu-se frumoasă și încrezătoare.

Scroll to Top