Unghii cu gel: avantaje și dezavantaje

Când vine vorba de frumusețe și îngrijire personală, una dintre cele mai populare alegeri în rândul femeilor sunt unghiile cu gel. Fie că este prima dată când apelezi la servicii de manichiură sau deja știi despre ce este vorba, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le înțelegi, astfel încât să iei cele mai bune decizii cu privire la îngrijirea unghiilor tale.

Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel sunt un tip de aplicare a unghiilor artificiale. Acestea sunt create prin aplicarea unui lac pe bază de gel pe unghii, care este apoi întărit sub o lumină UV sau LED. Acest proces stabilește gelul la loc, creând un strat dur și durabil peste unghiile tale naturale. Spre deosebire de oja obișnuită, unghiile cu gel sunt cunoscute pentru longevitatea și finisajul lucios, care poate rezista până la două săptămâni sau mai mult fără a se ciobi.

Mituri des întâlnite despre unghii cu gel

Unghiile cu gel îți distrug unghiile naturale. Este o credință comună, dar nu este în întregime adevărată. Daunele provin adesea din îndepărtarea necorespunzătoare. Dacă este făcută corect, folosind pila, unghiile cu gel nu ar trebui să dăuneze semnificativ unghiilor naturale.

Unghiile cu gel sunt doar pentru unghiile lungi. Gelul poate fi aplicat pe orice lungime și formă a unghiilor. Este versatil, făcându-l o alegere perfectă dacă îți ții unghiile lungi sau le preferi scurte.

Unghiile cu gel au o întreținere ridicată. De fapt, unghiile cu gel pot fi o opțiune care necesită puțină întreținere pentru cele care nu au timp să-și refacă unghiile frecvent. Rămân strălucitoare, făcându-le să pară proaspăt făcute mai mult timp.

Unghii cu gel: avantaje

Durabilitate: Unghiile cu gel sunt incredibil de durabile în comparație cu oja obișnuită. Ele rezistă la ciobire și pot rezista la uzura zilnică.

Aspect: Finisajul lucios al unghiilor cu gel arată profesional și lustruit. Ele vin într-o multitudine de culori și stiluri, care pot fi personalizate cu modele și ornamente.

Întreținere redusă: odată ce unghiile cu gel sunt aplicate, acestea necesită foarte puțină întreținere. Nu trebuie să îți faci griji că unghii tale arată neîngrijite, pentru că rămân elegante pentru săptămâni la rând.

Timp de întărire rapidă: Datorită luminii UV sau LED, unghiile cu gel se usucă aproape instantaneu, reducând riscul de pete imediat după manichiură.

Ce dezavantaje au unghiile cu gel

Expunerea la UV: Procesul de întărire necesită expunerea la lumina UV, care poate fi o preocupare pentru sănătatea pielii. Cu toate acestea, expunerea este minimă și poate fi atenuată prin aplicarea de protecție solară pe mâini în prealabil.

Procesul de îndepărtare: Îndepărtarea unghiilor cu gel necesită înmuiere în acetonă, poate consuma mai mult timp și poate usca unghiile și pielea din jurul lor.

Cost: Manichiura cu gel este de obicei mai scumpă decât oja obișnuită datorită materialelor utilizate și tehnologiei necesare.

Cu toate acestea, multe femei optează pentru unghii cu gel, deoarece oferă un aspect de lungă durată, glamour, fără întreținerea constantă. Fie că ești un profesionist care se întâlnește constant cu clienții, o mamă ocupată, fără timp să-ți faci griji cu privire la unghiile ciobite, sau pur și simplu cineva căruia îi place să arate îngrijit, unghiile cu gel se pot potrivi perfect în stilul tău de viață.

Deși există unele dezavantaje, mulți consideră că beneficiile depășesc cu mult dezavantajele. Indiferent dacă te gândești să-ți pui unghii cu gel pentru că sunt rezistente sau pentru că arată bine, ele sunt o alegere fantastică pentru a avea un look fresh constant. 

Vino la Lucicosm Beauty Studio pentru un look perfect

La Lucicosm Beauty Studio din Suceava poți experimenta manichiură și pedichiură de top realizate de esteticieni profesioniști. Indiferent că vrei să te răsfeți cu un tratament pentru ten sau ai nevoie de o manichiură, la noi găsești toate serviciile de beauty de care ai nevoie.

Deci de ce să nu le încerci? Vino la Lucicosm Beauty Studio din Suceava și vezi cum unghiile cu gel pot adăuga o notă de eleganță și comoditate vieții tale. Cu îngrijire profesională și aplicare expertă, unghiile tale pot deveni o declarație de frumusețe. 

Scroll to Top