5 beneficii ale masajelor regulate pe care nu le știai. Infrumusetare Suceava

Cauți un salon de infrumusetare Suceava unde să ai parte de un masaj de calitate? La Lucicosm Beauty Studio știm că masajele sunt cea mai bună metodă de relaxare și de îndepărtare a stresului. 

De fapt, mulți oameni recurg la masaj pentru a se destinde și pentru a se elibera de tensiunea acumulată în corp. 

Cu toate acestea, masajele oferă o mulțime de alte beneficii. În acest articol, vom analiza cinci beneficii surprinzătoare ale masajelor pe care mulți oameni nu le cunosc. 

Discutăm despre cum masajele pot ajuta la îmbunătățirea imunității, reducerea durerilor de cap, îmbunătățirea somnului, creșterea flexibilității și îmbunătățirea stării de spirit.

Infrumusetare Suceava. Masajele regulate îmbunătățesc imunitatea

Masajele regulate pot avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar. Potrivit unor studii, masajul poate stimula producția de celule imunitare, ceea ce ajută la combaterea infecțiilor și bolilor.

De asemenea, masajul poate reduce nivelul de cortizol din corp, un hormon stresant care poate suprima sistemul imunitar. Prin urmare, dacă te programezi regulat la masaj, te poți proteja mai bine de infecții și boli. 

Un studiu realizat în 2010 de cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Cedars-Sinai a arătat că masajul poate stimula producția de limfocite, care sunt celule albe din sânge responsabile pentru combaterea infecțiilor. 

În plus, studiul a arătat că masajul poate reduce nivelul de cortizol din sânge cu până la 50%. Aceste rezultate sugerează că masajul poate fi un mod eficient de a sprijini sistemul imunitar.

Masajele regulate reduc durerile de cap

Dacă se întâmplă des să ai dureri de cap sau migrene, masajul poate fi o modalitate eficientă de a le ameliora. 

Multe dureri de cap sunt cauzate de tensiunea acumulată în mușchii gâtului, umerilor și capului. Masajul poate ajuta la relaxarea acestor mușchi și la ameliorarea tensiunii, ceea ce poate reduce frecvența și intensitatea durerilor de cap.

Studiile au arătat că masajul poate fi eficient în tratarea durerilor de cap de tip tensional și a migrenelor. Un studiu din 2016 a descoperit că persoanele care au primit un masaj de 30 de minute de două ori pe săptămână timp de cinci săptămâni au avut o reducere semnificativă a frecvenței durerilor de cap și a intensității acestora.

 În plus, un alt studiu a arătat că masajul poate reduce durata și intensitatea migrenelor și poate îmbunătăți starea de spirit a celor care suferă de acestea.

Ai parte de un somn mai bun. Infrumusetare Suceava

Dacă te confrunți cu insomnii, masajul este o modalitate naturală de a îmbunătăți calitatea somnului. Practic, te ajută să adormi mai ușor. 

Mai mult,  masajul poate reduce stresul și anxietatea, care sunt două dintre principalele cauze ale problemelor de somn.

Masajul ajută la creșterea flexibilității și mobilității

Masajul poate ajuta la creșterea flexibilității și a mobilității articulațiilor prin eliberarea tensiunii și a rigidității musculare. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru persoanele care suferă de dureri musculare sau de probleme articulare, precum artrita.

Prin urmare, dacă ai dureri de spate sau simți că ești prins în propriul corp, masajul poate fi o modalitate eficientă și naturală de a ajuta la eliberarea tensiunii musculare și a rigidității articulare.

Vino la masaj ca să îți îmbunătățești starea generală

Masajul poate fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți dispoziția și de a crea o stare generală de bine. Prin eliberarea tensiunii și a stresului acumulat, masajul poate ajuta la creșterea nivelului de serotonină și dopamină din creier, două substanțe chimice care joacă un rol important în reglarea dispoziției și a emoțiilor.

Masajul poate fi o modalitate excelentă de a obține relaxare și reducere a stresului, însă acesta oferă mult mai multe beneficii decât atât. Dacă și tu îți dorești un masaj de calitate, te invităm să te programezi la salonul Lucicosm Beauty Studio. Echipa noastră este formată din profesioniști și este pregătită să îți ofere o experiență la masaj superioară. 

Scroll to Top