Cafeaua, perfectă pentru ritualurile de frumusețe

Cafeaua nu e doar cea mai iubită băutură, e și un ingredient perfect pentru ritualurile de frumusețe. Află cum o poți introduce în ritualurile tale de frumusețe și ce beneficii are.  

Uite ce vei afla din acest articol:

  1. cât de bună este cafeaua pentru organism;
  2. cafeaua ca ritual de frumusețe;
  3. ritualuri de frumusețe pe bază de cafea:

Ne place să bem cafeaua, dar sigur știai că licoarea neagră este foarte bună pentru ten, pentru păr și poate fi ușor introdusă în orice ritual de frumusețe.  Mai ales că este vorba despre un ingredient la îndemâna tuturor femeilor și bărbaților.  

Pentru că da, și bărbații au nevoie de îngrijire, iar cafeaua poate fi soluția pentru un ten mai curat sau un păr mai mătăsos.

Cât de bună este cafeaua pentru organism

Beneficiile consumului de cafea sunt bine cunoscute și enunțate chiar și de Organizația mondială a sănătății. Cafeaua poate să reducă riscurile de cancer, poate prelungi speranța de viață și este un bun distribuitor de antioxidanți către organism.  

Cele mai recente studii ne arată că riscul de deces al oamenilor care consumă cafea este cu 10% mai mic față de restul oamenilor.

Industria cosmetică folosește tot mai des produse pe bază de cofeină. De exemplu, multe produse anticearcan sau pentru vânătăile de sub ochi sunt pe bază de cofeină.

Cafeaua ca ritual de frumusețe

Deja știi că dacă ești consumator de cafea într-un mod moderat, atunci ai șanse să fii un om mai sănătos. Mai mult, cafeaua previne apariția anumitor boli și este un ingredient minune pentru piele.

Uite de ce este bun un boost pe bază de cofeină:

Sursă de antioxidanți. Mediul înconjurător nu e atât de curat precum pare și este plin de factori poluanți. Aceștia din urmă afectează pielea, însă efectele pot fi combătute cu ajutorul cafelei. Astfel, pielea își păstrează o unitate în plus de energie și poate face față la problemele pe care le întâmpină.

Te protejează de razele soarelui. Poate părea ciudat, dar așa e. Cafeaua e minunată. Razele soarelui pot pune în pericol sănătatea pielii și sănătatea ta.

Protejează-ți pielea folosind cafeaua, iar șansele tale de a face cancer de piele vor scădea considerabil.

Oferă strălucire tenului. De câte ori ai aplicat cafea, amestecată cu puțin ulei de măsline pe piele? Dacă încă nu ai făcut asta, dă-i rețetei o încercare. Vei rămâne surprinsă de cât de strălucitor și curat va rămâne tenul tău.  

Îmbunătățește circulația. De asta tratamentele pe bază de cafea pentru celulită sunt atât de des folosite. Fie că e vorba despre un tratament făcut acasă sau la salon, cele pentru celulită conțin cofeină.

Ritualuri de frumusețe pe bază de cafea

Te scapă de cearcăne. Lasă zațul deoparte după ce îți faci cafeaua și aplică-l sub ochi sau în zona pleoapelor. Lasă-l să acționeze câteva minute, după care clătește cu apă călduță. Vei vedea că cearcănele dispar, iar în timp zona ochilor va deveni mai luminoasă.

Este exfoliant. Amestecă zaț-ul de cafea cu puțin ulei de măsline și aplică-l pe ten. Masează folosind mișcări circulare, ușoare. Lasă să acționeze câteva minute formula după care clătește-te.  

Vei avea un ten mult mai luminos. Aceeași formulă poate fi aplicată pentru exfolierea în orice zonă a corpului.  

Dacă îți dorești o formulă mai complexă, poți adăuga, pe lângă ulei de măsline și puțin zahăr brun și miere de albine caldă. Formula este pur și simplu magică pentru ten.TIPS: Pentru niște mâini mai fine, aplică aceeași formulă și la nivelul lor.  

Exfoliant pentru scalp. Folosind doar cafea măcinată, aplic-o pe scalp și masează preț de câteva minute. Apoi, spală părul în mod obișnuit, folosind șampon și balsam. Vei vedea că te va ajuta să scapi de celulele moarte de la nivelul scalpului.

Alte beneficii

cafeaua

Acum ai șansa să bei cafea nu doar pentru gustul excelent, ci și pentru beneficiile pe care ți le aduce zaț-ul de cafea. Masajul periodic cu zaț de cafea și ulei de măsline la nivelul picioarelor te poate scăpa și de celulită. Procedura trebuie repetată periodic. Cum spuneam, cofeina stimulează circulația sângelui, fapt care te va ajuta să mai dai jos din straturile de celulită. Totuși, nu te gândi că e o formulă minune care înlocuiește o dietă sănătoasă și un stil de viață activ.  Ritualurile de frumusețe pot lua multe forme și de multe ori includ formule compuse din ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie.  

Totuși, pentru o îngrijire făcută de profesioniști este cea mai bună soluție. Lucicosm Beauty Studio te așteaptă la salon pentru ritualuri de frumusețe făcute de mâini dibace și pregătite cu cele mai moderne ingrediente.  

Nu uita că blogul nostru îți pune la dispoziție informații fresh despre beauty, iar pe pagina noastră de facebook şi blogul nostru găsești cele mai frumoase lucrări ale noastre.  

Scroll to Top