Infrumusetare Suceava: importanța protecției solare

Lucicosm Beauty studio, salon de infrumusetare Suceava îți oferă cele mai importante motive pentru care trebuie să te protejezi de soare.

Ne dorim o piele bronzată frumos și sănătoasă în același timp, însă multă lume nu are grijă de ea corespunzător. 

Regulile vitale de protecție împotriva soarelui sunt ignorate și multă lume se confruntă cu piele îmbătrânită prematur sau alte probleme de textură. Aceste probleme pot fi evitate foarte ușor cu o rutină simplă de protecție. 

Chiar dacă ți se pare dificil sau inutil, acest articol îți va arăta că nu e așa. Mai mult, având în vedere situațiile climatice, soarele este mult mai nociv față de cum era acum câțiva zeci de ani. 

Sigur ai auzit și tu de razele UVA. Acestea trebuie luate în considerare nu doar atunci când stai timp îndelungat la soare, ci și la plimbările din timpul zilei. E important să ai grijă de pielea ta și de fermitatea acesteia, mai ales dacă îți dorești o piele frumoasă, elastică și tânără. Cu atât mai mult cu cât această grijă stă într-un ritual simplu de protecție.

Cum te afectează razele solare

Indiferent de expunerea la soare, razele te afectează. E adevărat, într-o măsură mai mică sau mai mare. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă SPF cu protecție 50 pe perioada verii, iar în alte anotimpuri SPC cu protecție 30. Chiar dacă soarele nu încălzește, asta nu înseamnă că razele lui nu te afectează.

În ceea ce privește razele solare, ele sunt de două tipuri: UVA ȘI UVB. Razele UVA reprezintă 95% dintre razele care te afectează și sunt prezente indiferent dacă e vreme noroasă, ploioasă sau caldă. Ele pătrund și mai adânc în piele, degradează puternic pielea și creează hiperpigmentări. De aceea, vei vedea pete maronii pe pielea de pe gât sau față la oamenii care au petrecut mult timp în soare sau riduri mult mai pronunțate.

În schimb, razele de tip UVB nu ajung în profunzime, ci doar la suprafața pielii. Chiar dacă ele ajută la bronzare, pe termen lung crează bine știutele arsuri solare.

Ei bine, cele două tipuri de raze combinate duc la distrugeri masive de la nivelul celulelor epidermei. Asta înseamnă că duc la apariția alunițelor și a riscului de cancer de piele. În mod inevitabil, îmbătrânește pielea pentru că elastina și colagenul sunt afectate.

Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să mai ieși din casă. Însă, pielea are nevoie de tratament special, mai ales dacă vrei să arate într-un anume fel. Razele de soare sunt mult mai periculoase decât crezi. Și chiar dacă vei folosi protecție solară, tot te vei bronza, dar într-un mod ceva mai sănătos. 

Prin urmare, chiar dacă vrei să te bronzezi, suntem siguri că vrei să eviți arsurile de piele sau insolația. Așa că o cremă cu factor de protecție este un must have, mai ales în anotimpurile calde.

Infrumusetare Suceava: ce este SPF-ul

Factorul de protecție solară nu face decât să măsoare timpul în care este protejată pielea împotriva razelor. Este indicat să aplici cremă cu protecție solară înainte de a ieși din casă și să o reaplici o dată la câteva ore. 

Așa cum știi din articolele anterioare semnate de Lucicosm Beauty Studio, salon de infrumusetare Suceava, e important ca produsele să fie calitative și să nu conțină alcool și parfum. Vei găsi o mulțime de creme cu SPF care te pot ajuta. Mai mult, azi găsești și produse cosmetice care au și SPF, așadar nu există scuze.

Care sunt beneficiile folosirii SPF-ului?

Ca să înțelegi cât de important e să folosești o cremă cu factor de protecție împotriva razelor solare, notăm aici cele mai importante beneficii pe care le obții.

SPF-ul previne îmbătrânirea. Îmbătrânirea pielii este cauzată în proporție de 80% de expunerea la soare. Chiar și apariția ridurilor fine sunt legate de soare. Chiar dacă nu e cazul să petreci toată viața în casă, te poți proteja cu SPF.

SPF-ul previne petele hiperpigmentate. Hiperpigmentarea nu e altceva decât pielea care produce prea multă melanină. Rezultatul e apariția petelor închise la culoare, cauzate de expunerea neprotejată la soare.

SPF-ul previne apariția cancerului la nivelul pielii. Chiar dacă pare incredibil, peste 85% din cazurile unui astfel de cancer sunt cauzate de expunerea îndelungată la soare. 

Pe lângă asta, SPF-ul reduce arsurile solare și hidratează pielea. În perioadele caniculare e important să eviți ieșirile în soare la orele de vârf. De asemenea, indiferent de oră sau perioadă a anului SPF-ul e absolut necesar. 

Razele soarelui te afectează mai mult decât ai crede, iar cu protecția nu e de glumit. Pielea are nevoie de tratament special, iar în această arie intră și tratamentele de infrumusetare Suceava care nu fac decât să-ți hidrateze pielea în profunzime, să o curețe și să o ajute să-și revină. 

Pentru o astfel de sesiune de infrumusetare Suceava, echipa Lucicosm Beauty Studio te invită la salon. Intră pe pagina de contact, sună-ne și stabilește o programare. 

Nu uita să rămâi alături de noi, pe blogul Lucicosm, unde îți oferim informații fresh & necesare pentru rutina ta de îngrijire. 

Scroll to Top