Îngrijirea unghiilor de acasă. Salon de infrumusetare Suceava

Timpul e scurt și efectiv nu ajungi la Lucicosm, salon de infrumusetare Suceava

Îngrijirea unghiilor este o parte importantă a rutinei noastre de frumusețe și igienă personală. Cu toate acestea, nu este întotdeauna necesar să cheltui o mulțime de bani pentru a obține unghiile frumoase și sănătoase. 

Poți avea grijă de unghiile tale de acasă, folosindu-te de câteva sfaturi și trucuri simple. În acest articol, specialiștii Lucicosm, salon de infrumusetare Suceava, îți dau câteva sfaturi simple despre cum să ai unghiile sănătoase și frumoase. 

Primul pas: curățarea unghiilor

Primul pas în îngrijirea unghiilor acasă este curățarea acestora. Este esențial să îndepărtezi orice urme de lac de unghii anterior, murdărie sau ulei de pe suprafața unghiei. Cum faci asta?

Îndepărtează lacul de unghii: Folosește un lac de unghii fără acetona pentru a îndepărta cu grijă orice lac de unghii existent. Acetona poate usca unghiile, deci este mai bine să o eviți.

Spală mâinile cu apă caldă și săpun pentru a îndepărta murdăria și uleiurile naturale de pe unghii.

Folosește o periuță specială de unghii pentru a curăța sub marginile unghiilor și pentru a îndepărta orice reziduuri rămase.

Cum să dai unghiilor tale forma dorită. Salon de infrumusetare Suceava

După ce unghiile sunt curate, următorul pas este să le tai și să le pilești pentru a le da forma dorită. Folosește o foarfecă de unghii sau un clește special pentru a tăia unghiile drept și evită să le tai prea scurt. Cu o pilă de unghii calitativă pilește marginile și dă forma pe care o dorești. Pilirea se face într-o singură direcție pentru a preveni ruperea unghiilor.

Pasul următor: îngrijirea cuticulelor

O parte esențială a îngrijirii unghiilor este îngrijirea cuticulelor. Cuticulele sănătoase ajută la protejarea unghiilor de infecții și îmbunătățesc aspectul general al acestora. Cum să ai grijă de cuticulele tale?

Înmoaie-le în apă caldă. Pune un bol cu apă călduță și adaugă câteva picături de ulei de migdale sau ulei de măsline. Pune  degetele în această soluție timp de 5-10 minute pentru a înmuia cuticulele.

Îndepărtarea cuticulelor: Cu ajutorul unui instrument de îndepărtare a cuticulelor  îndepărtează cu grijă cuticulele în exces. Totuși, ai grijă să nu tai și să nu deteriorezi cuticulele sănătoase. 

Hidratarea cuticulelor: După ce ai îndepărtat cuticulele, aplică un ulei de cuticule sau o cremă hidratantă specială pentru a menține pielea moale și hidratată.

Lacul de unghii pentru un plus de strălucire

Dacă îți dorești o manichiură rezistentă de acasă, uite cum poți face să o aplici corect:

Baza de unghii: Începe cu o bază de unghii transparentă. Aceasta protejează unghiile și ajută lacul de unghii să adere mai bine.

Lacul de unghii: Aplică lacul de unghii în două straturi subțiri. Asigură-te că lași primul strat să se usuce înainte de a aplica cel de-al doilea. Folosește o pensulă de unghii de calitate pentru a obține un finisaj uniform.

Top Coat: După ce ai aplicat lacul de unghii colorat, folosește un strat superior transparent pentru a proteja și pentru a conferi un luciu frumos. Acest strat ajută, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a manichiurii.

Timp de uscare: Lasă lacul de unghii să se usuce complet înainte de a te mișca prea mult. Acest lucru poate dura câteva minute, așa că ai răbdare.

Cum să-ți menții unghiile sănătoase și tari. Salon de infrumusetare Suceava

Pentru a avea unghiile sănătoase și frumoase pe termen lung, este important să le menții într-o stare bună de sănătate. Iată câteva sfaturi utile de la specialiștii Lucicosm Beauty Studio, salon de infrumusetare Suceava:

  • aplică regulat o cremă de mâini hidratantă și ulei pentru cuticule pentru a menține unghiile și pielea mâinilor hidratate.
  • folosește mănuși de protecție atunci când lucrezi cu substanțe chimice sau apă pentru a preveni deteriorarea unghiilor.
  • evită să-ți rozi unghiile, pentru că poți provoca daune grave și infecții.
  • mănâncă sănătos. O echilibrată și bogată în nutrienți poate contribui la sănătatea unghiilor. 
  • evită produsele chimice agresive, cum ar fi acetonă sau detergenții puternici, care pot afecta unghiile. 
  • mergi la salon pentru îngrijire. Pentru a fi sigură că unghiile tale sunt sănătoase, fă-ți o programare la Lucicosm Beauty Studio ca să le îngrijești. 
Scroll to Top