Îngrijirea tenului iarna. Ce ar trebui să faci

Odată cu venirea anotimpului rece, îngrijirea tenului are nevoie de o atenție mai deosebită. Temperaturile scăzute, vântul aspru și aerul uscat pot avea un impact negativ asupra sănătății pielii noastre. 

Cu toate acestea, cu puțină atenție și cu produse potrivite, putem menține un ten sănătos și strălucitor în timpul sezonului rece. Acest ghid complet pentru îngrijirea tenului în anotimpul rece este destinat femeilor care doresc să aibă o piele frumoasă și sănătoasă pe tot parcursul iernii.

Îngrijirea tenului iarna. Ce pași trebuie să urmezi

1.Curățarea tenului

Primul pas esențial în îngrijirea tenului în anotimpul rece este curățarea corectă. Folosește un demachiant blând pentru a îndepărta machiajul și impuritățile zilnice. Asigură-te că produsul ales nu este prea astringent sau agresiv, deoarece acest lucru poate usca pielea în exces. Alege pentru un produs de curățare cu ingrediente hidratante și naturale pentru a menține nivelul de hidratare al pielii.

2. Exfolierea regulată

În timpul sezonului rece, celulele moarte ale pielii pot să se acumuleze mai rapid. Pentru a evita aspectul tern și aspru al tenului, folosește un exfoliant blând de una sau două ori pe săptămână. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte, permițând produselor de îngrijire să pătrundă mai bine în piele.

3. Hidratarea constantă

Hidratarea este esențială pentru menținerea unui ten sănătos în timpul sezonului rece. Alege pentru o cremă hidratantă bogată, care să ofere protecție împotriva pierderii de umiditate. Aplică crema hidratantă dimineața și seara pentru a menține pielea hidratată pe tot parcursul zilei.

4. Protecție solară

Chiar și în timpul iernii, este important să aplici protecție solară. Radiațiile UV pot afecta pielea chiar și în zilele înnorate sau reci. Aplică o cremă cu protecție solară cu un factor SPF adecvat, minim 30,  înainte de a ieși din casă.

5. Evită băile prea fierbinți

Desigur, un duș cald sau o baie relaxantă sunt tentante în timpul iernii, dar apa fierbinte poate usca pielea. Încearcă să folosești apă călduță și să nu stai prea mult în baie. După baie, aplică imediat o loțiune sau ulei pentru a rehidrata pielea.

6. Alimentație și hidratare adecvată

Îngrijirea tenului nu se limitează doar la produsele cosmetice. O alimentație echilibrată și o hidratare corespunzătoare sunt la fel de importante. Consumă alimente bogate în antioxidanți și bea suficientă apă pentru a menține pielea sănătoasă de la interior.

7. Evită expunerea prelungită la aerul rece și uscat

Aerul rece și uscat irită pielea. Poartă o eșarfă și mănuși pentru a proteja fața și mâinile în timpul sezonului rece și evită expunerea prelungită la vântul rece.

Îngrijirea tenului iarna. Oferă-i tenului tău un tratament de hidratare lunar. 

O dată pe lună oferă pielii o oră de îngrijire intensivă. Vino la Lucicosm Beauty Studio și alege un tratament facial de hidratare intensă, menit să-ți lumineze tenul și să-i ofere strălucire și vitalitate.

La Lucicosm Beauty Studio avem o echipă de specialiști în îngrijirea tenului, pregătiți să îți  ofere cele mai bune soluții personalizate. Cu o experiență vastă în domeniu și o pasiune pentru frumusețe, suntem dedicați să te ajutăm să îți mențineți pielea sănătoasă și radiantă în orice condiții.

Nu există un singur tratament care să se potrivească tuturor. De aceea, oferim o gamă variată de tratamente faciale care pot fi personalizate în funcție de nevoile și tipul de ten al fiecărei cliente. Fie că ai nevoie de hidratare intensivă, exfoliere sau pur și simplu un moment de relaxare și răsfăț, te asigurăm că vei găsi tratamentul perfect pentru tine. 

Produsele noastre sunt selectate cu grijă pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate și pentru a proteja pielea în timpul sezonului rece. Avem produse pentru toate tipurile de ten, astfel încât fiecare clientă să poată beneficia de ingrediente active și de formule de top în industrie. 

Îngrijirea tenului în anotimpul rece este o prioritate la Lucicosm Beauty Studio. Vino și menține-ți frumusețea naturală, în timp ce te simți bine în pielea ta indiferent de moment. Programează o consultație la salonul nostru din Suceava și descoperă ce tratamente și produse sunt potrivite pentru tine.

Scroll to Top