Manichiura Suceava – îngrijirea cuticulelor

Cauți un salon de manichiura Suceava? Lucicosm Beauty Studio îți oferă servicii complete de înfrumusețare în Suceava. 

În ceea ce privește manichiura, știm foarte bine cât de importantă este îngrijirea cuticulelor. Și, pe lângă menținerea mâinilor sănătoase, îngrijirea corectă a cuticulelor contribuie și la menținerea manichiurii noastre cu aspect proaspăt și cu o durată cât mai mare. 

Dacă vrei un ghid complet de îngrijire a cuticulelor, echipa Lucicosm Beauty Studio a realizat unul. Citește articolul până la capăt. 

Manichiura Suceava – ce este cuticula

Să începem cu începutul; ce este mai exact o cuticula? O cuticulă este stratul de piele fină din partea inferioară a patului unghial. Mulți oameni confundă cuticula cu eponichiul, care este banda de piele vie din partea inferioară a unghiilor, dar cuticulele sunt de fapt straturile foarte subțiri de piele moartă care se lipesc de unghie, chiar deasupra pliului unghiei.

Cuticulele sunt acolo pentru a proteja unghia de bacterii pe măsură ce crește din matricea unghiei. Din acest motiv, este important să păstrezi cuticulele în cea mai bună formă pentru ca unghiile să crească sănătos și să nu se infecteze.

De ce trebuie să împingi cuticulele

Ne împingem cuticulele din câteva motive. Primul este pentru că cuticulele noastre pot crește adesea destul de sus deasupra patului unghial și împingerea lor în spate ajută la alungirea patului unghiei și oferă mai mult spațiu pentru aplicarea ojei sau gelului. 

În al doilea rând, vopsirea sau aplicarea extensiilor de unghii pe partea superioară a cuticulei le poate face să se ridice și să se îndepărteze de restul patului unghial.

Cum să împingi cuticulele 

Când vine vorba de cum să împingi cuticulele, este important să nu provoci traume unghiei sau chiar cuticulelor. Cum să împingi cuticula de pe unghie:

  • Îndepărtează orice lac de unghii sau gel de pe unghie.
  • Apoi, aplică ulei de cuticule și masează zona preț de un minut. 
  • Utilizează părțile rotunjite ale dispozitivului de împingere a cuticulei pentru a apăsa ușor, dar ferm, cuticula spre pliul proximal al unghiei (pielea din partea de jos a unghiei).
  • Dacă este necesar, folosește o foarfecă pentru cuticule pentru a îndepărta cu mare atenție excesul de piele moartă. 

Este important să fii atentă și să tai doar pielea moartă a cuticulelor, fără să tai pielea vie. Nu îndepărta niciodată cuticula complet, pentru că lași unghia deschisă la infecții. 

În ceea ce privește dispozitivele pe care le poți folosi, ele sunt din lemn, piatră sau oțel. Un bețișor de lemn este suficient dacă ai cuticulele moi. 

Ca tot procesul de îndepărtare a cuticulelor să fie mai ușor, poți să pui și ulei care să te ajute la împingerea cuticulelor.

Îngrijirea zilnică a cuticulelor

Pe lângă faptul că știm cum să împingem cuticulele înapoi în pregătirea pentru manichiură, este, de asemenea, important să știm cum să ne menținem cuticulele moi și bine îngrijite. 

Pielea uscată din jurul unghiilor noastre nu face nimic pentru o manichiură îngrijită. În plus, dacă nu este îngrijită corespunzător, pot apărea infecții. 

Manichiura Suceava – îngrijirea cuticulelor pas cu pas

Folosește ulei de cuticule. Dacă cuticulele sau pielea din jur sunt predispuse să devină dure, uleiul pentru cuticule face minuni. O mulțime de factori, cum ar fi substanțele chimice dure, pot duce la piele mai uscată și mai dură. La fel ca pielea de pe mâini, și cuticulele pot fi la fel de dure. Uleiul de cuticule oferă hidratarea necesară. Când aplici ulei pentru cuticule, doar masează foarte bine pielea din jur.

Sfat:Uleiul de cuticule poate fi aplicat și după ce ți-ai făcut manichiura pentru a face unghiile să arate extra lucioase.

Nu rupe cuticulele. Dacă obișnuiești să-ți rozi unghiile, cel mai probabil că și unghiile suferă. Atunci când rupi pielea, provoci de fapt mai multe daune pielii tale. 

Dă o pauză unghiilor. Dacă ai încercat tot ce ți-am scris mai sus, renunță o perioadă la manichiură și încearcă să folosești creme și uleiuri hidratante ca pielea să-și revină corespunzător. 

Găsește mai multe sfaturi de beauty pe blogul Lucicosm Beauty Studio. Tot acolo găsești toate informațiile despre serviciile pe care le oferim la salonul din Suceava. 

Scroll to Top