Mituri despre îngrijirea tenului

Atunci când vorbim despre îngrijirea tenului, există atât de multe informații în online încât se poate întâmpla să ne derutăm. Dacă și tu ai dat peste tot felul de mituri în online despre cum ar trebui să ai grijă de pielea feței, le notăm aici pe cele mai întâlnite. 

Este important să nu crezi că „tot ce zboară se mănâncă”. Prin urmare, sunt multe sfaturi în online care sunt nefondate. Ca tu să le deosebești și să-ți dai seama ce este adevărat și ce nu, cel mai bine este să discuți cu echipa salonului pe care îl frecventezi. Fetele vor și ce sfaturi să-ți dea și care sunt cele mai bune metode de îngrijire pentru tenul tău.

Chiar dacă pașii de îngrijire sunt clasici, ritualul este unul unic pentru fiecare persoană. Plus că este important să folosești produsele care sunt potrivite tenului și afecțiunilor tale. 

Mitul 1 despre îngrijirea tenului: tenul gras nu are nevoie de hidratare

Suntem sigure că ai auzit foarte des acest mit.  Pielea este, într-adevăr diferită, însă hidratarea este o nevoie pe care o are orice tip de piele. Dacă ai o piele grasă și nu o hidratezi corespunzător, ea devine mai uscată.

Drept urmare, secretă mai mult sebum și se îngrașă suplimentar. Practic, hidratarea este un pas crucial pentru tenul gras. Este important, dacă ai tenul gras, să ai o cremă de hidratare specifică tenului tău. Te va ajuta în lupta cu sebumul, nu îți va înfunda porii iar tenul tău nu va străluci excesiv.

Mitul 2 despre îngrijirea feței: Nu ai nevoie de SPF dacă ai fond de ten cu SPF.

Fals. Ai nevoie de SPF, obligatoriu, și nu de produse de make-up cu SPF. Cumpără o cremă specială de protecție solară pe care să o folosești înainte de machiaj. Iarna, folosește SPF cu factor de protecție 30, iar vara cu factor +50. Dacă intri pe blogul Lucicosm Beauty Studio vei găsi un articol complex despre importanța SPF-ului. Link către blog aici: https://infrumusetare.lucicosm.com/blog/

Mitul 3 despre îngrijirea tenului: faci acnee de la machiaj

Fals. Poți să faci acnee dacă folosești produse de makeup de proastă calitate, expirate sau care nu sunt potrivite tipului tău de ten. Acneea nu este provocată doar de anumite produse, ci este vorba despre o serie de factori. Totuși, este important ca în fiecare seară să te demachiezi, să folosești un ulei de curățare și cremă de noapte hidratantă. Odată ce tenul tău este curat, porii nu au cum să se înfunde și să stârnească acneea.

Mitul 4: exfoliază pielea uscată

Fals. Dacă te exfoliezi abuziv, tenul tău are de suferit. Prin frecare dură poți să îți faci mai multe probleme decât ai deja. Dacă îți place procesul de exfoliere, fă-l săptămânal. Însă folosește exfolianți blânzi, care nu sunt duri cu pielea. Totuși, înainte de acest pas, contactează echipa de la salonul pe care îl frecventezi. Întreabă care sunt produsele potrivite tenului tău și ia-ți un exfoliant care chiar să te ajute.

Vino la Lucicosm Beauty Studio pentru o sesiune de îngrijire a tenului

Dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate, vino la echipa Lucicosm Beauty Studio. Aici, folosim numai produse profesionale, de cea mai înaltă calitate. Echipa noastră te va supune unui diagnostic de frumusețe, pentru a afla care sunt problemele cu care te confrunți, ce așteptări ai și care sunt cele mai bune soluții pentru tine. Apoi, vom începe procedurile specifice, în funcție de nevoile tenului tău. Pe site găsești mai multe informații despre îngrijirea tenului, dar și despre serviciile de cosmetică pe care le găsești în salonul nostru din Suceava. Intră aici să afli mai multe: https://infrumusetare.lucicosm.com/blog/

Scroll to Top