Sfaturi pentru părul creț

Părul creț poate fi și o binecuvântare și un blestem. Este o binecuvântare în cazul în care știi cum să îl îngrijești: nu va arăta nespălat, încâlcit și dur. Dar este un blestem atunci când nu știi ce produse să folosești, ce ingrediente să eviți și cum să-l îngrijești. În acest articol vei găsi câteva sfaturi utile pentru femeile (sau bărbații) care vor să-și îngrijească cât mai bine buclele. Nimic nu se compară cu momentul în care buclele se așează perfect pe spate, când părul se aranjează din trei mișcări și când primești constant laude pentru coafura ta. 

Nu toate femeile sunt așa înzestrate, însă poți să-ți faci părul să arate fix așa cum îți dorești. Dacă ai părul creț, însă nu-ți place cum se așează, dă-i o șansă. Cu produsele potrivite, părul creț va sta superb. 

Ce caracteristici are părul creț 

Aspectul ondulat sau creț al firului de păr este datorat foliculilor de păr care sunt curbați. Dacă acei foliculi sunt rotunzi, părul va fi mai drept. Practic, ei sunt motivul structurii părului. Acei foliculi nu sunt „făcuți”, ci vin o dată cu structura genetică. 

Firul de păr creț sau cu tendință de ondulare este mai fragil decât cel drept. Are tendințe de uscare, se rupe destul de ușor și, fără îngrijire corectă, își pierde strălucirea. Cum părul creț secretă mai puțin sebum, el se poate usca foarte ușor. Și chiar dacă scalpul are sebum prezent în mod natural, acesta nu are puterea de a se întinde pe toată lungimea firului de păr. 

Părul creț poate fi o mare bătaie de cap, însă sunt doar câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi ca să nu fie așa. În ceea ce privește coafarea, e cazul să o lași, atât cât se poate, pe mâna specialiștilor. După ce ai „furat” meserie de la ei, poți începe să-ți aranjezi părul acasă. 

Cum să menții frumos și strălucitor părul creț sau ondulat

Dacă ai firul de păr ondulat natural, folosește un uscător de păr cu difuzor. În cazul în care buclele nu se păstrează o perioadă mai lungă sau se lasă ușor, poțisă folosești și un ondulator sau placa. Folosind palca, vei reuși să-ți faci bucle lejere, ușor pronunțate. Totuși, aceste ustensile îți pot usca destul de mult părul, așa că înarmează-te cu produse potrivite tipului tău de păr. Folosește doar produse specifice, iar pentru părul creț balsamule ste obligatoriu.

Acesta oferă aspect de păr luminos și strălucitor. Adaugă în ritualul tău de îngrijire și un tratament special ca să menții elasticitatea și luminozitatea firului de păr. E super important să te asiguri că ai produse care sunt pentru părul creț sau ondulat și care nu au sulfați. Aceștia din urmă nu fac decât să „domolească” prea mult firul de păr și, practic, să-l îndrepte. Să știi că definirea buclelor în mod natural poate fi dificilă. Dacă folosești o dată o spumă pentru bucle, nu înseamnă că vei avea un păr creț minunat. Important este să perseverezi și să nu ratezi rutina de îngrijire. 

Metode de îngrijire

Spălarea este primul și cel mai important păr pentru buclele de invidiat. Când părul este ud, nu-l peria agresiv sau în exces. Alege cele mai bune produse pentru părul creț, care nu au sulfați. Dacă ai nevoie de sugestii sau sfaturi în alegerile tale, te invităm la Lucicosm Beauty Studio.

Aici, folosim doar cele mai bune produse și îți poți da seama care sunt cele care funcționează pentru tine. Lasă părul să se usuce în mod natural cât mai des posibil. În acest timp, aplică o mască sau o spumă pentru definirea buclelor. Să știi că vechiul truc cu apă cu sare chiar funcționează. Amestecă puțină sare cu apă și aplică apoi la rădăcină. 

TIP: Crema de styling și fixativul sunt absolut salvatoare. Poți să folosești o ceară pentru definire și pentru potolirea firelor rebele. Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei avea bucle definite, mătăsoase și îngrijite. Între timp, te invităm la salon ca să descoperi ce bine îți putem face părul să arate. Găsești informații despre serviciile pe care ți le oferim pe https://infrumusetare.lucicosm.com/ sau pe pagina noastră de facebook.

Îți poți face o programare la 0754019132.

Scroll to Top