Câte tipuri de masaj sunt și cum te pot ajuta

Există mai multe tipuri de masaj care se concentrează pe diferite părți ale corpului sau pe anumite abordări de vindecare. Practic, masajul este practica frecării și frământării corpului folosind mâinile. 

În timpul unui masaj, un terapeut va aplica o presiune ușoară sau puternică asupra mușchilor și articulațiilor corpului pentru a ușura durerea și tensiunea. 

Tipuri de masaj: Masajul suedez

Masajul suedez este un tip de masaj delicat, ideal pentru persoanele care:

 1. sunt noi la masaj
 2. au multă tensiune în mușchi
 3. sunt sensibili la atingere

Poate ajuta la eliberarea nodurilor musculari și este, de asemenea, o alegere bună pentru momentul în care vrei să te relaxezi pe deplin în timpul unui masaj. Terapeutul va folosi o combinație de:

 1. frământare
 2. lovituri lungi, curgătoare, în direcția inimii
 3. mișcări circulare profunde
 4. vibrații și atingere
 5. tehnici de mișcare pasivă a articulațiilor

De obicei, un masaj suedez va dura 60-90 de minute.

Masaj cu pietre fierbinți

Masajul cu pietre fierbinți este cel mai bun pentru persoanele care au dureri și tensiuni musculare sau care doresc pur și simplu să se relaxeze. 

Acest tip de masaj terapeutic este similar cu un masaj suedez, doar că terapeutul de masaj folosește pietre încălzite în locul sau în plus față de mâinile lor. Ușurează tensiunea musculară, îmbunătățește fluxul sanguin și ameliorează durerea prin utilizarea pietrelor încălzite. Masajul cu pietre fierbinți:

 1. ușurează tensiunea musculară
 2. îmbunătățește fluxul de sânge
 3. ameliorează durerea
 4. sporește relaxarea
 5. reduce stresul

În timpul unui masaj cu pietre fierbinți, pietrele încălzite sunt plasate pe diferite zone din jurul întregului corp. Terapeutul poate ține o piatră în timp ce masează diferite părți ale corpului folosind tehnici de masaj suedeze și o presiune ușoară. Uneori se folosesc și pietre reci. De obicei masajul durează 90 de minute.

Tipuri de masaj de aromaterapie

Masajele cu aromoterapie sunt cele mai bune pentru persoanele care doresc să aibă o componentă de vindecare emoțională a masajului lor. Acest tip de masaj poate ajuta:

 1. stimulează starea de spirit
 2. reduce stresul și anxietatea
 3. reduce simptomele depresiei
 4. ameliorează tensiunea musculară
 5. ameliorează durerea

Masajele de aromaterapie combină presiunea ușoară cu utilizarea uleiurilor esențiale. Terapeutul va decide de obicei ce uleiuri esențiale vor fi utilizate, dar poți să alegi și tu, dacă ai vreo preferință. Uleiurile esențiale sunt diluate înainte de a fi aplicate pe piele. Un masaj cu aromaterapie durează 60-90 de minute.

Masajul profund

Masajul cu țesuturi profunde folosește mai multă presiune decât un masaj suedez. Este o opțiune bună dacă ai probleme musculare cronice, cum ar fi durerea, leziunile sau dezechilibrul. Poate ajuta la ameliorarea mușchilor strânși, a durerilor musculare cronice și a anxietății. Masajul va dura 60-90 de minute.

Tipuri de masaj: Masajul sportiv

Masajul sportiv este o opțiune bună dacă ai o leziune repetată a unui mușchi. Este, de asemenea, o opțiune bună dacă ești predispus la accidentări, deoarece poate fi utilizat pentru a preveni rănile sportive. De asemenea, poți merge la masajul sportiv pentru a spori flexibilitatea și performanța. În plus, masajul sportiv poate fi utilizat pentru ameliorarea durerii, anxietății și tensiunii musculare.

Un masaj sportiv se poate face ca un masaj complet sau terapeutul se poate concentra pe părțile corpului care necesită cea mai mare atenție. Presiunea profundă poate fi alternată cu lovituri liniștitoare, în funcție de nevoile tale. Masajul va dura 60-90 de minute.

Tipuri de Masaj cu punct de declanșare

Masajele punctului de declanșare sunt cele mai potrivite pentru persoanele care au leziuni, dureri cronice sau o problemă sau afecțiune specifică. Uneori, zonele de etanșeitate din țesuturile musculare, cunoscute sub denumirea de puncte declanșatoare, pot provoca dureri în alte părți ale corpului. Prin concentrarea asupra ameliorării punctelor de declanșare, acest tip de masaj poate reduce durerea.

Masajul va include lucrul pe întregul corp, deși terapeutul se va concentra pe anumite zone ale corpului care trebuie eliberate. Acest tip de masaj durează de obicei 60-90 de minute.

Ai nevoie de un masaj? Vino La Lucicosm Beauty Studio Suceava

Indiferent de problema pe care vrei să o tratezi, Lucicosm Beauty Studio îți pune la dispoziție un salon modern și terapeuți cu experiență. În cadrul salonului nostru din Suceava, vei avea parte de o experiență relaxantă, de un masaj ca la carte și de rezultate impresionante. Intră pe pagina de contact și programează-te la un masaj.

Scroll to Top