Cremele te îmbătrânesc? Greșeli în îngrijirea tenului

Suntem siguri că ai auzit și tu măcar o dată: cremele îmbătrânesc tenul și îngrijirea tenului e, practic, o mare minciună. Ei bine, dacă ai plecat urechea măcar puțin la o astfel de vorbă, citește acest articol până la final și află cum cremele te pot scăpa de îmbătrânirea prematură. Sigur, nu orice creme. 

Dar să spui că orice cremă e proastă e ca și cum ai spune că toate pădurile sunt uscate. Nu e adevărat. Tehnologiile zilelor noastre au scos la iveală formule care previn apariția ridurilor, te scapă de tenul uscat sau îți oferă luminozitate. 

Cremele de orice tip sunt un accesoriu necesar nu doar pentru femei, ci și pentru bărbați. Cu toții ne dorim un ten cât mai frumos, așa e?

Cum îți pot fi de folos cremele

Ce trebuie să știi pentru început e că nu cremele te sabotează, ci alegerile pe care le faci. Dacă tenul tău e gras și tu folosești o cremă pentru ten gras, uite că ți-ai creat o problemă în plus. 

E ca și când ai uda o plantă care are prea multă apă. Alege DOAR produse care sunt potrivite tipului tău de ten. Iar dacă nu știi care este acesta, am scris un articol pe blogul Lucicosm în care îți explicăm cum să-ți dai seama care este timpul tău de ten. 

Apoi, îngrijirea tenului nu e o arie în care trebuie să fii zgârcit. Dar cele mai bune produse nu sunt întotdeauna cele mai scumpe. Ai foarte mare grijă la lista de ingrediente, pentru că produsele care conțin (în capul listei) alcool, parabeni și parfum…îmbătrânesc. Nu peste noapte, dar în timp, acele creme îți vor dăuna. 

Ca să ai o idee de ansamblu, uite ce poate face o cremă bună pentru tine:

  • îți oferă luminozitate. Știi acele fețe care par mereu tinere și frumoase? Au în spate și o cremă bună.
  • hidratează. Tenul are nevoie de hidratare indiferent de anotimp și indiferent de zi. Crema potrivită te va scăpa de tenul uscat și de aspectul „strâns” al fondului de ten pe față. 
  • te poate scăpa de aspectul lucios.
  • te poate scăpa de iritații.
  • calmează roșeața.
  • ajută la calmarea cearcănelor.

Ce greșeli în îngrijirea tenului te îmbătrânesc?

Da, crema potrivită poate face minuni. Însă schimbările de produse și amestecul greșit de ingrediente poate să-ți aducă iritații, pori măriți, puncte albe și negre sau roșeață. Iar în timp, inevitabil, îmbătrânire prematură. Chiar dacă pare easy-peasy, să știi că alegerea cremei pe care o vei folosi zilnic este o decizie foarte importantă. 

Și, ca să-ți dai seama cât de importantă este rutina în îngrijirea pielii, uite care sunt greșelile care-ți fac destul de mult rău.

  1. Te culci fără să te demachiezi. Gândește-te că jumătate din produsele aplicate, plus transpirație, praf și bacteriile adunate pe parcursul întregii zile ajung în fața ta. Nu sună ca și când ar fi fun, nu? Specialiștii propun 2 pași de demachiere: curățare și spălare.
  2. Nu hidratezi tenul. Degeaba te-ai spălat și te-ai demachiat, dacă produsele folosite usucă fața. Practic, nu crești nimic pe un teren care nu este fertil și este uscat, nu? Prin urmare, pielea curată are nevoie de hidratare corespunzătoare, indiferent dacă tenul este gras sau uscat. 
  3. Îți storci coșurile. E tentant, așa e?  Dar stoarcerea coșurilor poate fi mai dăunătoare decât crezi. La fiecare astfel de acțiune nu faci decât să-ți cauzezi daune: iritații, cicatrici și…riduri. Poți folosi produse naturale pentru uscarea și eliminarea coșurilor, pe care le găsești în magazinele de profil.

Știm că îngrijirea tenului poate părea ușoară, însă cere multă atenție în alegerea și utilizarea produselor. Dar, odată ce ai ales produsele potrivite și respecți ritualul potrivit, rezultatele vor fi de excepție. 

Iar dacă simți nevoia unor momente de răsfăț care să-ți aducă rezultate uimitoare, te invităm la salon Suceava Lucicosm Beauty Studio pentru un tratament profesionist. 

Also,  nu uita că blogul salonului Lucicosm îți stă la dispoziție cu tips & tricks despre beauty, hairstyle și skincare. 

Scroll to Top