Îngrijirea părului în sezonul rece

Sezonul rece nu afectează doar tenul, ci și firul de păr. Prin urmare, ai nevoie și de o rutină pentru îngrijirea părului în perioadele de toamnă și iarnă. Problemele care pot apărea sunt cauzate de diferențele de temperatură dintre interior și exterior, fapt care face ca părul să se deshidrateze mai ușor decât de obicei. 

În orice caz, toate problemele care pot apărea au o rezolvare, iar specialiștii în hairstyling îți pot spune care este asta. 

Cum să-ți adaptezi îngrijirea părului iarna

Principala cauză a problemelor cu părul în anotimpul rece este frigul. În perioada asta, părul tău are nevoie de hidratare optimă, pentru a-și păstra strălucirea și puterea. Prin urmare, ai nevoie de o mască de hidratare intensivă pe care să o aplici săptămânal.

Un ritual de hidratare pe care ți-l recomandăm este următorul: cumpără o mască hidratantă și aplic-o pe păr. Apoi, pune un prosop în apă caldă, stoarce-l și înfășoară părul cu el. Lasă prosopul pe cap preț de 5-10 minute, iar apoi clătește părul cu multă apă. 

În comerț vei găsi nenumărate creme care îți promit un păr hidratat și strălucitor, însă este important ca produsele folosite să fie de calitate și să nu conțină ingrediente îndoielnice. Dacă un produs este de calitate, atunci el va asigura și un rezultat mai bun. 

O altă problemă cu care te poți confrunta în sezonul rece este tocirea părului din cauza gulerului, căciulii sau a glugii. Știi deja că dacă porți căciulă pierzi din volumul natural al firului de păr. Cel mai bun ritual pe care îl poți adopta în acest sens este următorul: perie părul aproximativ un minut de la rădăcină la vârf. 

Vei stimula circulația sanguină și vei tonifia rădăcina. Un alt tip de la specialiști pentru a proteja părul este să-l clătești la final cu apă mai rece. Vei întări cuticula și vei crește rezistența părului. Dacă obișnuiești să-ți coafezi părul cu placa, evită să-l prinzi pe timpul nopții. N-ai crede, dar și părul are nevoie să respire.

De ce trebuie să adaptezi ritualul pentru îngrijirea părului

Este de la sine înțeles că părul degradat are nevoie de îngrijire, iar părul sănătos are nevoie de prevenție. Pentru a avea un păr rezistent și care se aranjează ușor, trebuie să-l hrănești și să-l tratezi corespunzător.

Acest lucru se întâmplă atât din interior, cât și din exterior. Folosește un șampon potrivit firului tău de păr, nu uita de mască și mergi la tratamente la salon. Acest tratamente te ajută la hidratarea în profunzime, care nu poate fi făcută acasă. 

Uite care sunt cauzele degradării firului de păr

Printre cauzele externe se numără și calitatea periilor și a accesoriilor pe care le folosești. O perie de proastă calitate poate să-ți rupă firul de păr, iar accesoriile folosite greșit pot să degradeze stratul cuticular de protecție. 

Să nu uităm de uscător și de placă, două dintre cele mai comune cauze ale degradării firului de păr. Vara, problemele cauzate de cele două pot părea mici, însă pe perioada iernii, acestea se dublează. Și dacă îți mai și usuci părul cu prosopul după ce l-ai spălat, treaba este și mai urâtă.

Nici tratamentele chimice neprofesioniste nu sunt prietenele părului tău. Decolorarea și ondularea duc la degradarea firului de păr. 

Îngrijirea părului în sezonul rece

Indiferent de problema cu care te confrunți, în sezonul rece părul tău are nevoie de atenție deosebită. În caz contrar, te vei lupta cu un păr rebel, care nu se așază și care este greu de coafat. Iar dacă îl vei lăsa așa, nu vei face decât să accelerezi procesul de degradare. 

Ca să ai un păr frumos tot timpul, trebuie să-l îngrijești corespunzător. Nu ezita să mergi la salon pentru tratamente profesioniste. Produsele folosite sunt mult mai puternice și intens hidratante, astfel că părul tău își va recăpăta strălucirea chiar și după un tratament. Poți oricând să-ți faci o programare la salon la numărul de pe site.

Scroll to Top