Tipuri de ten: tenul normal și tenul gras

Sunt o mulțime de tipuri de ten și, chiar dacă pare simplu, e chiar dificil să îți dai seama ce tip de piele ai. Nu-ți face griji, acest articol îți va răspunde întrebărilor pe care le ai în această direcție. 

Specialiștii în dermatologie spun că îngrijirea tenului trebuie să înceapă cât mai repede, de la o vârstă fragedă. De aceea e nevoie să știi ce tip de ten ai și ce tip de îngrijire ți se potrivește. Așa cum îți spuneam în articolele anterioare, o rutină greșită poate să stârnească acnee, poate duce la apariția punctelor albe și poate să-ți dea întreaga structură peste cap. Mai jos, îți prezentăm care sunt două din cele 5 tipuri de ten și care este îngrijirea de care ai nevoie.

Tipuri de ten: tenul normal

Tenul normal este mai mult o utopie. Foarte puține persoane au tenul normal, curat și fără probleme. Totuși, cine are una astfel de ten este cât se poate de norocos. Tenul normal este neted, catifelat și nu are zone cu sebum în exces. De asemenea, tenul normal nu are zone uscate sau grase. Și, desigur, coșurile, punctele negre, punctele albe și porii dilatați sunt, practic, inexistenți. 

Acest tip de ten nu necesită o atenție deosebit de mare. Însă, dacă vrei să previi îmbătrânirea prepatură și problemele care pot apărea cu timpul, e nevoie de o minimă îngrijire. Așa cum știi, timpul nu iartă pe nimeni. Nu iartă nici tenul perfect. 

Cum poți îngriji tenul normal

Ca orice alt tip de ten, și cel normal are nevoie de o rutină de bază. Aceasta include demachierea atât dimineața cât și seara. Alege produse ușoare, create special pentru tenul nomal și care au ingrediente naturale. 

Evită produsele cu alcool, parfum, parabeni. Pentru a fi sigură că totul este în regulă, poți merge periodic la dermatolog pentru un control. Pentru rezultate excepționale în timp, alege să mergi la un tratament la salon.

 La Lucicosm Beauty Studio îți oferim tratamente faciale pentru luminozitate și revigorare, absolut necesare pentru orice tip de ten.

Tipuri de ten: tenul gras

Tenul gras este caracterizat prin excesul de sebum și este întâlnit foarte des la adolescenți. Tocmai de aceea îngrijirea tenului trebuie să înceapă de la vârste fragede. 

Tenul gras este cel mai ușor de identificat deoarece are un aspect lucios și uleios. Dezavantajul? Persoanele cu acest tip de ten vor avea puncte negre și coșuri. Totuși, persoanele care au un ten gras vor face mult mai greu riduri.

Cum să îngrijești tenul gras

Așa cum e și în cazul celorlalte tipuri de ten, e important să folosești produse special create pentru tenul tău pentru a putea trata excesul de sebum. Produsele potrivite te vor ajuta și la închiderea porilor. Este important să te demachiezi de două ori pe zi și să folosești produse lejere. Un tips de care te poți folosi este exfolierea săptămânală. Mai mult, poți să aplici măști speciale care te vor ajuta să reglezi producția de sebum. Aceste măști se găsesc în comerț, în magazinele de specialitate.

Evită să folosești produsele intens hidratante deoarece nu ai nevoie de ele. Produsele intens hidratante nu vor face decât să-ți creeze mai multe probleme. Totuși, nu scăpa din vedere faptul că ai nevoie de hidratare. 

Optează pentru o cremă lejeră, pentru tenul gras, care poate să-ți calmeze pielea, care-ți astupe porii și care îți oferă hidratare în cantitatea de care ai nevoie. Evită produsele cu parfum și alcool care irită pielea. Tenul gras are nevoie de protecție solară ridicată, deoarece este mai predispus în a avea probleme cauzate de razele solare. Ai nevoie, în schimb, de tratamente faciale precum peeling chimic sau curățare. 

Te invităm la Lucicosm Beauty Studio să beneficiezi de un tratament cosmetic special creat pentru tenul gras. Aici, vei găsi o echipă profesionistă și vei avea parte de rezultatele dorite. 

Ne poți contacta folosind numărul de telefon afișat pe site. Între timp, rămâi aproape de blogul Lucicosm Suceava. Vei afla detalii și despre celelalte 3 tipuri de ten și care este îngrijirea necesară.

Scroll to Top