Cum să abordezi părul creț

Pentru multe femei, părul creț este o bucurie enormă. Să mergi cu buclele în vânt care se așează perfect chiar și atunci când părul este dezordonat, să-ți aranjezi în doar câteva minute părul și să primești constant laude la adresa buclelor tale nu poate decât să aducă zâmbete pe buzele femeilor care sunt înzestrate cu o astfel de podoabă capilară. Totuși, știi că fiecare dintre noi își dorește ce nu poate avea. Așa că deseori femeile cu păr drept îți doresc un păr ondulat, iar cele cu păr ondulat își doresc să aibă părul drept. 

Dacă ești norocoasa cu păr creț căreia chiar îi place părul ei, echipa Lucicosm Beauty Studio îți lasă aici câteva ponturi despre cum să abordezi părul creț. Părul creț se datorează foliculilor de păr curbați. Dacă foliculii de păr sunt rotunzi, atunci părul va fi mai drept, ei fiind motivul structurii părului. Sigur, asta și genetica familiei tale.  Pentru început, părul creț și ondulat tinde să fie destul de fragil, are tendințe de deteriorare și uscare, se rupe ușor și își pierde strălucirea. Chiar dacă începutul nu sună așa cum te-ai fi așteptat, continuă să citești, pentru că… it gets better!

În orice caz, trebuie să știi că motivul pentru care se usucă ușor părul creț sau ondulat este producția scăzută de sebum. Și chiar dacă sebumul este în mod natural secretat, acesta nu se întinde pe toată lungimea firului de păr. 

Mai mult, părul creț are mult de suferit în perioadele ploioase ale anului sau atunci când este decolorat în mod exagerat. De aceea este indicat să eviți să-ți vopsești părul dacă este creț.

În cazul părului creț sau ondulat, coafura este foarte importantă așa că de cele mai multe ori este bine să te lași pe mâinile stiliștilor. De cele mai multe ori, ca părul ondulat sau creț să se așeze cât mai bine, este indicat să fie lăsat lung. În orice caz, în funcție de cât de creț este părul tău și ce tunsoare ți se potrivește, la Lucicosm Beauty Studio facem în așa fel încât să fii încântată de rezultatul final. Mai mult, îți recomandăm și o serie de produse potrivite tipului tău de păr.

Cum să menții părul ondulat?

Dacă părul tău este ondulat în mod natural, este bine să folosești un uscător de păr cu difuzor. Iar dacă ți se pare că buclele tale se lasă, sau vrei să fie mai pronunțate, poți folosi bigudiuri sau un ondulator. Cu placa vei reuși să-ți faci niște bucle lejere superbe, așa că dacă ai una la îndemână, nu ezita să încerci. Totuși, până la aranjarea cu ustensilele potrivite este important tratamentul părului. Folosește produse pentru spălat specifice tipului tău de păr. În cazul de față, să știi că balsamul este obligatoriu. Folosește-l de fiecare dată când speli părul, pentru a păstra aspectul părului sănătos. O dată la două-trei spălări este bine să folosești și un tratament special. Astfel, elasticitatea părului este menținută sau chiar îmbunătățită. 

Fii sigură că toate produsele pe care le folosești sunt pentru păr ondulat sau creț. Dacă vei folosi un produs pentru părul drept, crearea buclelor pe care ți le dorești va fi foarte dificilă. Pentru a-ți menține buclele, dar și părul sănătos este indicată folosirea bigudiurilor peste noapte. Dimineața poți folosi un fixativ sau spray de fixare, iar buclele tale vor arăta minunat pentru câteva zile.

Cum să îngrijești părul creț

Spălarea este un pas foarte important din menținerea buclelor frumoase. În general, atunci când părul este umed, trebuie să ai foarte mare grijă și să nu-l periezi în exces, deoarece firul este fragil și se poate rupe ușor. Există o mulțime de produse destinate pentru părului creț, însă dacă vrei să le alegi pe cele mai bune, te așteptăm la LuciCosm Beauty Studio pentru o analiză amănunțită. Îți recomandăm cele mai bune și accesibile produse pe care să le foloști și putem să-ți aplicăm un tratament profesional pentru părul creț. Așa, vei obține strălucire și vitalitate și, mai mult decât atât, un păr sănătos. 

Totuși, menținerea sănătății părului stă în mâinile tale. Lasă părul să se usuce în mod natural și nu îl agresa cu placa sau odulatorul prea des. Nu uita să folosești balsam de fiecare dată. După ce părul se usucă, ia-ți timp să-ți aranjezi fiecare buclă în parte, pentru a reuși să redai un aspect sănătos și natural. 

Pont: crema de styling poate fi salvatoare. Nu trebuie să lipsească din rutina ta. Crema ajută la finisare și oferă un aspect îngrijit părului și reușește să-l „disciplineze”. Ceara este un alt produs pe care ai vrea să-l ai în rutină. Ea ajută la disciplinare și oferă strălucire firului de păr, făcându-l mai ușor de aranjat. Iar dacă părul tău este creț, însă îți dorești să fie drept…nu sunt multe de făcut, decât tratamentele cu keratină. Sunt multe femei care visează la părul creț, așa că te poți considera norocoasă. Pe lângă aspectul plăcut pe care îl ai, părul creț îți poate aduce niște coafuri superbe indiferent de eveniment. 

La Lucicosm Beuty Studio putem să-ți aducem rezultatul pe care ți-l dorești, cu minimul de efecte negative. 

Mai multe informații poți găsi pe site-ul nostru, https://infrumusetare.lucicosm.com/ sau pe pagina noastră de facebook.​

Te așteptăm la salon sau îți poți face o programare la 0754.019.132​    

Scroll to Top