Cum să ai un par sanatos chiar dacă folosești des căldura

Visul oricărei femei este să aibă un par sanatos, strălucitor, plin de vitalitate și de volum. Chiar dacă îl usucă după fiecare spălare, folosește produse nepotrivite și placa e nelipsită în fiecare zi. 

Ei bine, nu se poate. Dacă vrei un par sănătos, trebuie să ai în vedere câțiva factori de îngrijire esențiali. 

Știi bine, căldura este ingredientul minune dacă vrei să ai un păr bine aranjat și care să întoarcă priviri. Chiar dacă placa face părul să arate frumos pe moment, pe termen lung îți afectează firul de păr. El se rupe mai ușor din cauză că este ars, părul se usucă și își pierde strălucirea. 

Studiile arată că părul începe să se ardă dacă este supus unei temperaturi de 190 de grade. El își schimbă structura și începe să se decoloreze. Ca părul tău să-și păstreze frumusețea naturală, trebuie să ai grijă de modul în care îl aranjezi înainte de a folosi căldura. 

Este indicat să începi de fiecare dată cu un păr uscat complet pe care să aplici un produs pentru protecție termică.

Ai grijă ca părul să fie uscat complet

Înaintea folosirii oricărui instrument de coafat trebuie ca părul să fie uscat în totalitate. Dacă vei avea firul de păr ud, temperatura mare îți va arde firul de păr și îl va deteriora.

Nu uita de protecție termică

Chiar dacă ești sceptică, protecția termică poate face minuni. Înainte de a folosi instrumentul de coafat, folosește un produs special pentru protecție împotriva căldurii. 

El va crea o barieră de protecție și va menține hidratarea naturală a părului. Este important să aplici o cantitate potrivită pentru lungimea părului tău. 

Dacă nu știi care produs este potrivit, uite câteva sfaturi.

  1. Dacă ai părul rar, ia-ți un spray de protecție, deoarece este mult mai ușor de aplicat.
  2. Dacă ai părul des, folosește o loțiune, deoarece poate fi distribuită uniform pe părul bogat.
  3. Alege doar produse care conțin ingrediente de hidratare pentru a proteja firul de păr de ardere.

Pentru un par sanatos folosește instrumentele potrivite

Calitatea este cea care contează și în acest caz. Prin urmare, produsele de styling trebuie să fie de calitate. Alege placa sau ondulatorul din ceramică, deoarece se încălzește rapid și în mod egal. Nu-ți va arde părul atât de mult și ceramica produce ioni negativi care netezesc firul de păr.

O altă variantă este și placa din titan. Dacă ai firul de păr mai gros, atunci placa asta îți va aranja mult mai bine părul. Titanul este mult mai neted decât ceramica și ajută la reducerea frecării firelor de păr.

De asemenea, dacă îți dorești un produs de calitate, alege unul care are temperatura reglabilă. Părul tău nu va avea atât de mult de suferit dacă vei folosi o cantitate mai mică de căldură.

Uite câteva tips-uri și în acest sens. Dacă ai părul rar și subțire, folosește cea mai mică temperatură. Doar în cazul în care părul tău nu e cum ai vrea, mărește temperatura. Chiar dacă ai firul de păr gros, nu folosi o temperatură mai mare de 190 de grade.

Ce să faci după ce ai folosit căldura

Procesul de îngrijire trebuie să aibă parte de o atenție specială. Nu uita să hidratezi firele de păr și să folosești șampon hidratant atunci când te speli. 

De asemenea, poți folosi și o mască de păr făcută acasă pentru hidratare. Important e să-i oferi firului de păr uleiuri naturale, precum ulei de cocos, argan sau măsline.

Chiar dacă folosești balsam de fiecare dată când speli părul, este necesar ca măcar o dată pe săptămână să îi oferi ceva mai multă hidratare. Și dacă simți că părul tău își pierde din strălucire, atunci vino la salon Suceava Lucicosm Beauty Studio pentru o ședință de tratamentul. Părul tău își va recupera vitalitatea și strălucirea. 

Nu uita să-ți tunzi vârfurile pentru un par sanatos

De cele mai multe ori, părul deteriorat se rupe rapid. Din acest motiv este indicat să-ți tunzi vârfurile despicate o dată la 2 luni, pentru a menține un aspect sănătos.

Chiar dacă folosești placa, ondulatorul sau uscătorul, părul tău poate arăta de milioane. E nevoie să ai grijă la procesul de îngrijire și să urmezi sfaturile de mai sus. 

Ca să recapitulăm, uite de ce e important să ții cont atunci când folosești căldura pe păr:

  1. folosește doar instrumente de calitate; ai grijă ca placa să fie din ceramică sau titan;
  2. folosește protecție termică special concepută pentru părul tău înainte de coafare;
  3. folosește ulei hidratant după coafare;
  4. nu uita să-ți hidratezi intens părul săptămânal;
  5. tunde-ți vârfurile periodic;
  6. fă-ți o programare la un tratament la salon.

Lucicosm Beauty Studio te invită la tratamente pentru păr la salon. Folosim doar produse naturale și profesionale, special create pentru firul tău de păr. 

De asemenea, specialiștii noștri de beauty sunt aici să-ți ofere cele mai bune soluții. Între timp, intră pe blogul nostru și află toate informațiile necesare despre beauty și styling.

Scroll to Top