Tipuri de tunsori de care să te ferești dacă ești o femeie matură

Ce tipuri de tunsori alegi să porți te definește. Aceeași coafură poate face o femeie să pară cu 10 ani mai tânără și pe alta să pară mai în vârstă. 

Așa cum ți-am zis și în articolele precedente, personalitatea unei femei este pusă în evidență de aceste detalii aparent mărunte: unghii, felul în care îți aranjezi părul sau ochelarii pe care alegi să-i porți. 

Suntem suma alegerilor noastre și dacă îți dorești să atragi priviri și să te simți bine în pielea ta, sigur îți dorești și tunsoarea potrivită.

Atunci când ai trecut de vârsta tinereții, ești ceva mai atentă la detaliile despre care vorbeam mai sus. Îți dorești să arăți mai tânără și sunt câteva trucuri care-ți vin în ajutor. 

Părul are un cuvânt greu de spus în această ecuație, așa că ai mare grijă care este coafura pe care o alegi.

Tunsoarea pe care o alegi poate spune ce vârstă ai

Da, tunsoarea pe care o ai îți poate lua câțiva ani de pe umeri. 

Poate să-ți atenueze sau accentueze anumite trăsături ale feței. Totul depinde însă de forma feței pe care o ai, de anii tăi și de preferințele tale

Amintește-ți că orice vârstă e vârsta potrivită pentru a te simți frumoasă și tânără. Dar dacă sunt câteva trucuri care pot să-ți îmbunătățească aspectul fizic, de ce să nu le iei în calcul?

Totuși, nu te lăsa purtată de valurile modei și optează pentru tunsori care ți se potrivesc cu adevărat. În acest sens, este indicat să te întâlnești cu hairstylistul tău pentru a afla care tunsoare este potrivită atât pentru vârsta și aspectul tău, cât și pentru personalitatea ta. 

După vârsta de 50 de ani, forma ovală a feței nu mai e așa de pronunțată. Pielea își mai pierde din elasticitate, părul nu are aceeași densitate și volum, iar firele sunt tot mai subțiri și fragile.

Se modifică multe aspecte, iar coafurile pe care le aveai în urmă cu câțiva ani nu mai sunt valabile.

Tipuri de tunsori păr lung și drept

Dacă ești o femeie matură și ai trecut de 50 de ani, este momentul să uiți de tunsoarea sirenelor. O coafură cu păr lung este foarte greu de întreținut, iar o dată cu înaintarea în vârstă, firele se deteriorează ușor. 

Un păr lung și desprins nu face decât să te îmbătrânească, deoarece firele rupte se văd mult mai tare.

Sunt rare cazurile în care o astfel de tunsoare este potrivită pentru o femeie peste 40 de ani. Dar în astfel de cazuri, părul este în stare impecabilă și arată armonios.

Păr lung ondulat

Dacă ești o femeie matură, deja îți închipui cum poate arăta o asemenea coafură. Nu este deloc indicată. În general, părul lung este un fel de tabu pentru o femeie trecută prin viață.

Un păr lung, strălucitor și voluminos este minunat. Însă pentru o tânără de 25 de ani. Dacă vârsta este mult mai mare, o astfel de coafură poate arăta hilar.

Părul prins în coadă sau coc

Aceste tipuri de coafuri erau potrivite atunci când erai în perioada adolescentină, deoarece părul avea altă textură și elasticitate. La vârstele maturității, părul prins în coc nu mai este atât de fermecător.

Atunci când ai riduri sau puncte de culoare pe ten, un păr prins în coc nu face decât să le evidențieze.

Tipuri de tunsori cu volum și păr mediu

Sunt multe doamne mature care optează pentru o astfel de tunsoare. Însă, arată deplasat și neinspirat o coafură babette acum. Așadar, încearcă să te ferești cât poți de părul voluminos și tuns la lungime medie.

Tipuri de tunsori foarte scurte

Am ajuns și la partea în care o tunsoare te poate face să arăți de excepție. Tunsorile scurte și foarte scurte sunt bine venite în rândul femeilor trecute de 50 de ani. Te fac să arăți stilată și elegantă. 

Totuși, evită extremele, deoarece o frunte prea descoperită îți poate accentua trăsăturile. În general, este bine să eviți tunsorile care îți descoperă prea tare fruntea, tâmplele sau pomeții. Aceste zone nu sunt zone forte ale femeilor peste 50 de ani, iar evidențierea lor nu face decât să te îmbătrânească.

Tipuri de tunsori cu părul drept

O astfel de tunsoare este universală, însă funcționează doar până pe la 40 de ani. O dată cu apariția ridurilor, petelor și a cearcănelor adâncite, o tunsoare cu părul drept îți subliniază toate carențele.

Frumusețea e în interior, dar parcă te simți bine atunci când la exterior ești la fel de frumoasă. Și cum frumusețea e subiectivă, ai grijă să te simți cât mai bine în pielea ta. 

Dacă îți dorești o schimbare de look care să te avantajeze, Lucicosm Beauty Studio te așteaptă la salon. Aici, ai parte de sfaturi avizate și de cele mai bune soluții pentru nevoile tale. Toate produsele pe care le folosim sunt profesioniste și adaptate tipului tău de păr. 

Simte-te bine în pielea ta indiferent de vârsta pe care o ai. Vino la salon pentru o schimbare de look.

Îți reamintim, blogul nostru îți stă la dispoziție cu sfaturi de beauty, tips & tricks și cele mai noi informații în domeniu.

Scroll to Top