Cum să recapeți vitalitatea și strălucirea părului

Părul este cartea de vizită a oricărei persoane și, alături de îngrijire și look, poate să spună o întreagă poveste despre cel pe care îl privești. Felul în care este aranjat, cum este vopsit, cât de îngrijit este, toate aceste aspecte ale părului tău transmit informații despre tine. La Lucicosm Beauty Studio ne asigurăm că spui povestea bună despre tine. 

Dar faci în momentul în care aspectul părului tău nu mai transmite ce-ți dorești despre tine? Atunci când e posomorât, nu se așează în nici un fel sau este deteriorat?

Cum să lucrezi cu părul uscat și deteriorat

Părul uscat și deteriorat este mult mai greu de îngrijit și-ți dă mari bătăi de cap. Nu se aranjează în nici un fel, și-a pierdut strălucirea și vitalitatea și are un aspect sârmos. Primele semne care îți spun că părul este deteriorat sunt pierderea strălucirii și elasticității. Ia în calcul și fragilitatea firului de păr. Atunci când acesta se rupe ușor sau cade, trebuie să iei măsuri. Semne că ai firul de păr deteriorat și uscat:

  • vârfurile tale sunt despicate;
  • părul se rupe ușor;
  • îți cade mai mult păr decât de obicei;
  • îți este mai greu să îl aranjezi;
  • are un aspect estetic delăsător; ● este aspru la atingere; ● se electrizează ușor.

Cu un fir de păr deteriorat nu poți lucra. Nu se mai aranjează, iar când se întâmplă asta știi că tot look-ul are de suferit. Nici tu nu te mai simți la fel de fresh și știi că ai nevoie de o îmbunătățire. 

Totuși, trebuie să știi ce ai făcut ca să ajungi în punctul ăsta, ca data viitoare să nu se mai repete. 

Cauze ale unui fir de păr uscat și deteriorat

  • Tratamentele chimice. Dacă îți vopsești prea des părul și folosești tratamente chimice fără a veni mai apoi cu o modalitatate de hidratare și recuperare a firului de păr, atunci acesta
  • Genetica. Da, câteodată natura ne poate juca feste. Dacă ai un păr uscat și deteriorat pentru că asta este moștenirea ta, atunci trebuie să-i acorzi mult mai multă atenție.

Cum să îngrijești părul uscat și deteriorat

Aspectul părului poate fi influențat și de factori externi precum condițiile meteo. Știi că părul are nevoie de o atenție deosebită, așa că este indicat să eviți să-l vopsești des și să-l decolorezi. Cele două acțiuni duc la deshidratarea firului de păr și diminuarea cantității de sebum. 

Da, și de placă sau ondulator ar trebui să mai scapi. Temperaturile ridicate afectează firul de păr, chiar dacă folosești produse de protecție. Sigur că nu trebuie să arunci placa, dar ar fi indicat să o folosești cât mai rar. Dacă totuși nu reușești să îți aranjezi părul fără placă sau ondulator, specialiștii îți recomandă să folosești temperaturi mai scăzute. În cazul uscătorului, folosește alternativ aerul rece și aerul cald. 

Alimentația are și ea un cuvânt greu de spus în aspectul părului. Dacă alimentația ta este una sănătoasă, atunci părul tău va fi la fel. Alimentația este cheia către un păr strălucitor și sănătos. 

Cu părul deteriorat și uscat nu e de joacă, așa că dacă observi cele două caracteristici la părul tău, fă o vizită la coafor. Este indicat să faci asta constant, o dată la două luni, pentru a tăia vârfurile despicate. În orice caz, să mergi la tuns nu e suficient pentru a scăpa de aspectul deteriorat al părului.

Trebuie să fii sigură că folosești produsele potrivite. Atât șamponul, protecția termină, balsamul, masca cât și tratamentul, toate trebuie să fie potrivite tipului tău de păr și problemei pe care vrei să o rezolvi. 

Dacă părul tău este uscat, sigur nu ai nevoie de un șampon care usucă. Fii atentă la aceste detalii și alege produsele care te pot ajuta. 

Pe de altă parte, masca de păr nu poate lipsi din rutina ta de îngrijire a părului. După spălarea părului folosește o mască hidratantă din comerț sau una preparată acasă din câteva ingrediente simple.

Totuși, poți să te lași și pe mâna specialiștilor. Echipa Lucicosm Beauty Studio te poate scăpa de problemele firului de păr. 

Dacă îți dorești cele mai bune rezultate, vino la salon. 

Echipa de la salon își poate da seama imediat de problema pe care o ai și îți poate recomanda cele mai bune soluții pentru a o rezolva. 

Tratamentele de la salon sunt aplicate pe părul tău după o analiză amănunțită a firului, făcută de către specialiștii noștri. Unul dintre cele mai populare tratamente folosite în saloane este tratamentul cu keratină. Știi deja că tratamentul cu keratină poate face minuni. Dacă ai un păr care se încurcă ușor, un astfel de tratament este soluția problemei. Tratamentul cu keratină te poate ajuta să ai și părul drept, fără a-l mai aranja, pentru o perioadă de până la 3 luni.

Așa, poți scuti firul de păr de chinul îngrijirii cu placa. 

Un alt tip de tratament pe care îl poți primi la salon este tratamentul pentru scalp. Dacă ai un scalp care te mănâncă, ai mătreață sau dermatită seboreică, tratamentul pentru scalp te ajută să scapi de astfel de probleme. Mai mult, tratamentul poate scăde producția de ulei de la nivelul pielii scalpului și poate ajuta la creșterea mai rapidă a firului de păr. 

Pentru un păr deteriorat și uscat, poți opta la salon pentru un tratament cu ulei fierrbite. Acesta nu doar că oferă o strălucire de lungă durată firului de păr, dar îl hidratează și îl netezește. Este un tratament minune pentru părul uscat și deteriorat. 

Alte tipuri de tratamente pe care le poți găsi în saloane sunt:

  • tratamente de hidratare
  • tratamente pentru părul dezordonat
  • tratamente pentru detoxifiere

Echipa Lucicosm Beauty Studio se asigură că problema ta este rezolvată cu cea mai eficientă soluție. Părul tău își recapătă strălucirea și vitalitatea și poate fi arantaj mult mai ușor. Ne găsești pe facebook, acolo unde poți vedea ce rezultate au avut clientele noastre după serviciile oferite. Cum părul tău spune o poveste, noi ne asigurăm că o spune pe cea mai bună. 

Scroll to Top