Cum să alegi tunsoarea care ți se potrivește

O femeie care își tunde părul este pe cale să își schimbe viața​”, spunea Coco Channel. Ei bine, chiar așa este. Îți spuneam în articolul anterior, în care vorbeam despre cum să  îți recapeți vitalitatea părului, că acesta este cartea de​ vizită a unei femei. Este povestea pe care o spui oamenilor despre tine. Echipa Lucicosm Beauty Studio se asigură că spui povestea potrivită.​

Dacă ai în plan o schimbare majoră a coafurii tale, nu lua decizii pripite. De ce? Pentru că s-ar putea să le regreți, să-ți distrugi firul de păr și știm bine că părul nu crește peste noapte. 

Dacă simți nevoia unei schimbări și crezi că o altă tunsoare ar fi mai potrivită pentru tine, trebuie să iei în calcul câțiva factori înainte de a face marele pas.  Chiar dacă ai văzut o femeie căreia îi stătea extraordinar de bine tunsoarea bob, asta nu înseamnă că în cazul tău lucrurile vor sta la fel. 

Pentru început, stabilește care este motivul pentru care vrei să te tunzi. Vrei o schimbare sau părul tău este prea deteriorat?

Uite care sunt motivele pentru care să te tunzi este o idee bună

  1. Vârfurile sunt despicate. Nu este un secret că trebuie să te tunzi​  periodic. Este indicat să vizitezi salonul în acest scop măcar o dată la 2 luni, pentru a tunde vârfurile care sunt despicate. Totuși, dacă ai așteptat mai mult, este cazul să scurtezi părul pentru a arăta din nou sănătos. Tunsul este singura salvare a părului despicat. Tratamentele nu fac minuni și nici nu „unește” firul de păr. El rămâne despicat, prin urmare trebuie să apelezi la foarfecă.
  2. Părul este ars. Acest lucru se întâmplă din cauza decolorării, a vopsitului​     excesiv sau neprofesional. Mai mult, decolorarea repetată aduce și aspectul aspru și neplăcut al părului. Nici în acest caz nu poți rezolva situația cu tratamente, ci doar cu foarfeca. 
  3. Ai folosit prea des placa, ondulatorul sau uscătorul. Ustensilele de​  acest gen ard părul și îl deteriorează. Nu se mai așează cum trebuie și își pierde strălucirea. Protecțiile termice nu ajută atunci când ustensilele sunt folosite excesiv, așa că și aici soluția este o nouă tunsoare. 
  4. Vrei o schimbare. Aici, nici cel mai sănătos păr nu te poate face să te​ răzgândești. Dacă simți nevoia unei schimbări, do it. Totuși, analizează situația înainte și alege tunsoarea care ți se potrivește cel mai bine.

Știi cum se spune: câte bordeiuri, atâtea obiceiuri. La fel e și cu tunsorile, sunt nenumărate. Indiferent de motivul pentru care vrei să te tunzi, nu-ți poți alege viitoarea tunsoare doar după fotografii. Sunt câțiva factori de care trebuie să ții cont ca noua tunsoare să ți se potrivească.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când vrei să îți schimbi tunsoarea

1.Tipul de păr

Chiar dacă unele tunsori ți se potrivesc mănușă, altele pot fi un dezastru total pentru tine. Nu uita că tipul de păr e cel care poate face diferența. Dacă părul tău este normal ​  și sănătos, atunci el se potrive​ ște pentru aproape orice tunsoare. Așa că lasă-te pe mâna Lucicosm Beauty Studio​ . Aici, î​ți aducem transformarea pe care o vrei, în funcție de tipul tău de păr.

Dacă ai un fir de păr uscat​ , ia în considerare un tratament special de salon care​   poate să-ți reînvie firul de păr. După tratament, tunsoarea pe care ți-o dorești va arăta mult mai bine. 

Părul uleios î​ și pierde repede volumul, așa că poți alege o tunsoare care să îi ofere volum. Totuși, un păr cre​ț este foarte greu de îmblânzit ​   și nu orice tunsoare se potrivește. Așa că în cazul ăsta, te așteptăm la salon Lucicosm​  Beauty Studio pentru un „diagnostic”. Alegem împreună tunsoarea cea mai potrivită pentru tine.

Dacă ai un păr rar ​ și subțire, aruncă o privire peste tunsorile scurte, pentru că ele​ sunt cele mai potrivite pentru tine. 

2.Forma feței

Ai fa​ ța ovală? Atunci po​ ți alege orice tunsoare îți dorești. Faci parte din grupul celor norocoși.

În schimb, o față pătrată nu are atât de multe obțiuni. Maxilarul accentuat nu-ți permite să ai tunsori scurte și scărite. În schimb, poți opta pentru tunsori cu volum și rotunde, care vor mai atenua trăsăturile ascuțite.

Pentru o față alungită este nevoie de tunsori care să mai atenueze această trăsătură. În acest caz, bretonul este o alegere excelentă.

3. Ia în calcul vârsta

Chiar dacă ai un păr perfect sănătos și o formă a feței ovală, nu poți alege orice tip de tunsoare. Este foarte importantă vârsta și atitudinea pe care o ai. Rareori se va potrivi o tunsoare bob scurt unei tinere de 18 ani. Sau o tunsoare pixie unei femei mature, trecută de 50 de ani. 

Așadar, ține cont de cine îți dorești să fii și ce ai vrea să reprezinți. Lasă-te pe mâna specialiștilor și rezultatul nu te va dezamăgi. 

Mai mult, o dată ce te-ai hotărât care este tunsoarea pe care ți-o dorești, ia în calcul și cât timp ai vrea să cedezi pentru a aranja părul. Unele tunsori sunt greu de întreținut, mai ales pentru unele tipuri de păr, și cer chiar și 40 de minute zilnic. 

Așadar, cât timp ai vrea să petreci în fața oglinzii? Dacă ești o persoană cu timp limitat, optează pentru o tunsoare potrivită perfect tipului tău de păr. Astfel încât să nu fii nevoită să petreci prea mult timp pentru a te pregăti. 

Totuși, dacă ești dispusă să sacrifici mai mult timp pentru a te aranja, nu ezita să ne spui asta atunci când vii la LuciCosm Beauty Studio. 

Te așteptăm cu sugestii și sfaturi și suntem alături de tine cu cele mai moderne instrumente și produse pentru ca rezultatul să fie cel pe care ți-l dorești. 

Scroll to Top