Evită aceste 6 ingrediente din produsele pentru îngrijirea părului

Îngrijirea părului poate să fie dificilă și să nu dea rezultate, mai ales atunci când nu dai foarte mare importanță produselor. Ele sunt cele care ne fac părul să arate extraordinar, să aibă volum și textură strălucitoare. Tot ele sunt cele care pot să-ți facă firul de păr să se rupă, să se usuce sau să-și piardă strălucirea.

Prin urmare, să iei un șampon random de pe raft nu este soluția. Sunt câțiva factori extrem de importanți de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi produsele de îngrijire:

  • textura firului de păr: firul tău de păr este gros sau subțire? Este sârmos, se aranjează greu? Citește cu atenție eticheta produsului pe care vrei să-l achiziționezi și ia-l pe acela care se potrivește texturii tale, în funcție de ingredientele pe care le are;
  • problemele pe care le ai: Îți pică părul sau ai mătreață? Atunci trebuie ca șamponul tău să-ți rezolve aceste probleme, nu să le agraveze. Dacă firul tău de păr este uscat, alege un șampon hidratant;
  • istoricul firului de păr: ai păr vopsit? Alege un șampon specific. Mare atenție, dacă firul de păr se rupe ușor, nu are vitalitate și este fără volum, optează pentru produse care să rezolve aceste probleme.

Vezi și tu cât de importante sunt produsele pe care le achiziționezi, nu doar din prisma problemelor pe care vrei să ți le rezolve. Ingredientele pe care le conțin pot să-ți provoace mai multe probleme. 

Eticheta se află pe produs cu un motiv, așa că dacă vrei să ai un păr ușor de aranjat, citește-o cu atenție și documentează-te. Cum știi că sunt multe produse chimice, sunt câteva ingrediente de care trebuie neapărat să te ferești, indiferent de cât de bun pare acel produs. 

Câteodată, chiar dacă prețul este mare, produsul poate fi unul cu adevărat toxic. Așa că atunci când alegi produse pentru păr ghidează-te după nevoile pe care le ai tu și ingredientele pe care le are produsul, nu după preț. 

Uite care sunt ingredientele de care trebuie să te ferești

Alcool. Nici un produs destinat pielii nu ar trebui să conțină alcool, cel puțin nu în fruntea listei de ingrediente. Chiar și atunci când alegi o cremă de față trebuie să fii extrem de selectivă. Alcoolul este la fel de dăunător și în produsele destinate părului și poate fi extrem de periculos. Îl găsești în fixative, măști și geluri și duce la uscarea în exces a firului de păr. Alcoolul din produse este cel care duce la ruperea firului de păr, la aspectul uscat și la greutatea întreținerii. Ferește-te de el.

SLS și SLES (Sodium Laurel Sulfate şi Sodiul Laureth Sulfate). Indiferent de specialistul a cărui părere o ceri, fie el dermatolog sau hairstylist, vei afla că cele două ingrediente trebuie evitate. Ele sunt două chimicale foarte puternice pe care le mai găsești pe eticheta detergenților și a pastelor de dinți. Pot provoca iritații ale scalpului și alergii.

Silicon. Multe produse pe care le folosești au silicon. El este cel care îți poate oferi și strălucire părului, însă este periculos atât pentru firul de păr cât și pentru scalp. Acoperă firul de păr și nu lasă balsamul să-și facă treaba și să-ți ofere nutrienții de care dispune.

Parabeni. Oh, parabenii sunt peste tot. De aceea o să-i vezi pe multe etichete din comerț. Pe șampon, balsam, mască, spray, cam orice din comerț are parabeni. Totuși, e important să te ferești de ei cât de mult poți tu. Parabenii nu afectează doar firul de păr, ci și scalpul. Așa că optează pentru produse care nu au parabeni.

Alte conservante. Ele sunt Imidazolidinil ureea și diazolidinil ureea. Unele dintre cele mai folosite conservante, ele sunt cauza clară a dermatitei de contact. Sunt deosebit de toxice pentru epiderm, fir de păr și nu numai.

Parfum. Este o discuție foarte lungă cea despre parfumuri. Și știi deja că orice cremă care are parfum are și iritanți și așadar nu e deloc bună pentru tenul tău. Mai ales dacă e unul sensibil, vei vedea că în câteva luni vei dezvolta sensibilitate la nivelul pielii și vei face coșuri. Așa e și cu produsele de îngrijire a părului. Parfumul îți atacă atât firul de păr cât și scalpul. Iar rezultatul este același: fir de păr uscat și care se rupe. Chiar dacă mirosul este frumos tare, el nu e neapărat folositor. Totuși, sunt șampoane cu mai puțin parfum care miros la fel de bine. 

Produsele de îngrijire a părului trebuie să fie de o calitate superioară, dacă vrei să ai un păr care întoarce priviri. De aceea, la Lucicosm Beauty Studio îți putem recomanda cele mai bune produse pentru tipul tău de păr. 

Calitatea nu e îndoielnică și chiar dacă prețurile sunt ceva mai mari, produsul îți va fi de un real folos. Te va ajuta să lupți cu mătreața, dermatita seboreică, firul de păr uscat sau lipsa vitalității. Prin urmare, alege produsele potrivite pentru părul tău, într-un mod conștient.Iar dacă ai nevoie de sfaturi în alegerea produselor potrivite, echipa Lucicosm Beauty Studio îți stă la dispoziție. Blogul nostru este la dispoziția ta pentru toate întrebările pe care le ai, iar pe noi ne găsești la 0754.019.132.

Scroll to Top