Ce faci greșit atunci când vine vorba de părul tău

Ți s-a întâmplat să ți se rupă părul din senin? Sau să pice mai mult decât de obicei sau chiar să arate nespălat, deși l-ai îngrijit cu o zi în urmă? 

Asta înseamnă că există o serie de lucruri pe care le faci greșit. Echipa Lucicosm Beauty Studio le-a analizat și ți le lăsăm aici. 

Ține cont că tot ceea ce faci în ritualul tău de îngrjire poate să afecteze firul de păr. Prin urmare, fiecare pas de la spălare și până la aranjare este important. 

Nu o dată s-a întâmplat ca vizitatoarele Lucicosm Beauty Studio să ne spună că au probleme cu părul lor. Prin urmare, uite care sunt motivele pentru care apare mătreața, ți se rupe firul de păr sau își pierde strălucirea 

Lucruri pe care le faci greșit

Știai că, în afara tratamentelor de hidratare, aproape orice îi faci părului tău este o agresiune? Ei bine, chiar și pieptănatul și spălatul sunt forme de agresiune pe care nu le iei în seamă. Pare ca și când este o bătălie gata pierdută, având în vedere că nu poți umbla cu părul nepieptănat și nu poți să-l lași constant să se usuce natural. Însă nu este așa. Totuși, uite unde este eroarea:

1 Pieptănatul excesiv și agresiv. Atunci când vrei să obții un păr descurcat rapid, uiți de delicatețe și perii cu toată puterea. Totuși, chiar în acele momente firele de păr se rup. Dacă ai zone ale capului unde pare că părul tău este mai deteriorat, atunci înseamnă că în acea zonă exagerezi cu peria. Din nefericire, în acele locuri părul se poate rări în timp, așa că mare grijă ce faci cu peria. De aceea la Lucicosm Beauty Studio, înainte de periere se aplică un spray care ajută la descurcarea firelor de păr. Pentru rezultate mai bune, este important să începi să perii părul de la jumătatea inferioară în jos, urcând treptat peria după ce partea de jos este deja descurcată. Astfel, părul tău se va descurca mai ușor și vei evita ruperea lui. 

2 Spălarea excesivă. Da, prea multe spălări pot dăuna firului de păr. Mai ales dacă folosești apă fierbinte. Cu cât speli părul mai des, cu atât scalpul tău va produce mai mult sebum, creând un cerc vicios. Mai mult, chimicalele folosite în produsele de îngrijire pot să-ți afecteze firul de păr, dacă le folosești în exces. Dacă obișnuiești să-ți usuci părul cu prosopul, evită să-l freci de prosop. Când firul de păr este ud este extrem de sensibil și riști să se rupă mult mai ușor. Mai mult, este indicat să alegi un șampon mai light și fără sulfanți.

3 Părul strâns în coadă. N-ai fi zis că te afectează, nu? Totuși, nu-ți face bine. Dacă strângi coada prea tare, pe lângă faptul că te doare capul după o perioadă, firul de păr se rupe de la rădăcină sau de la jumate. Așa riști să pierzi volum, elasticitate și cu părul fragil sigur nu vei putea avea o coafură frumoasă. Ai grijă să-ți prinzi cât mai delicat părul și cu elastice care nu conțin elemente elastice, deoarece ele pot să taie firul de păr.

4 Apa sărată + Clor. Știu că-ți place să mergi la mare sau la piscină, însă părul tău are mult de suferit. Apa sărată și clorul îl seacă de toți nutrienții și rămâne fără vlagă. Mai mult, se rupe mai ușor și are aspect sârmos. Asta se întâmplă pentru că la nivelul firului de păr se pierde foarte multă keratină. Pentru a evita aceste situații, cel mai bine ar fi să aplici un balsam pe păr sau o mască și să-ți prinzi părul într-un coc. Astfel, balsamul va fi un fel de strat protector.

5 Soarele. Da, și soarele afectează părul. De aceea poți observa că în perioada verii, părul tău este cu o nuanță mai deschis. Fie că știi sau nu, razele UV te afectează la toate nivelurile. Prin urmare, părul nu scapă. Așa că în perioada verii este bine să folosești produse de îngrijire care au protecție solară.

6 Uscare incorectă. Folosirea uscătorului este, cu siguranță, o agresiune pentru firul de păr. Dar lucrurile se pot agrava atunci când nu ești atentă la felul în care folosești uscătorul. Este foarte important să nu îl ții aproape de păr și să nu folosești cea mai înaltă treaptă de căldură. Ție uscătorul mai departe și nu te fixa doar pe o singură porțiune de păr, ci alternează.

7 Tratamentele chimice. Probabil știi și tu că îndreptarea, ondularea sau stilizarea constantă poate afecta firul de păr. Prin urmare, trebuie să faci tot ce poți pentru a rări întâlnirile cu placa sau ondulatorul. De asemenea, atunci când îți aranjezi părul folosește și o protecție termică.

8 Folosirea plăcii pe firul de păr murdar. Da, nu e bine să folosești placa pe părul nespălat, chiar dacă ai folosit  șampon uscat. Și chiar dacă mai sus ți-am zis că nici nu e ok să-l speli prea des, este o cale de mijloc. Atunci când părul tău este murdar, dar totuși l-ai mai lăsa o zi sau pur și simplu nu ai timp să-l speli, este indicat să prinzi părul în coc sau să-ți pui o eșarfă. Totuși, nu folosi placa pe părul nespălat și dat cu șampon uscat, pentru că reacțiile chimice rezultate nu sunt deloc benefice firului tău de păr.

Este foarte important felul în care îți îngrijești părul, mai ales dacă vrei să ai un păr plin de vitalitate. La Lucicosm Beauty Studio ne asigurăm că părul tău primește cel mai bun tratament, iar dacă ai nevoie de vreun sfat stilistic, noi suntem aici. Lucicosm Beauty Studio îți face părul să arate incredibil și te ajută și pe tine să înveți să-l menții.

Scroll to Top