Împarți produsele cosmetice cu prietenele? Uite de ce nu trebuie să faci asta

Motive pentru care nu ar trebui să împarti produse cosmetice.

Ți s-a întâmplat să ieși în oraș și să vezi că prietena ta are un ruj extrem de frumos? Poate să l-ai cerut să-l probezi și tu sau poate și ție, la rândul tău, ți s-a cerut un produs cosmetic. 

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat la Lucicosm Beauty Studio este să nu împart niciodată cosmeticele. Nu dintr-o formă de egoism, ci din igienă.  

Da, probabil că nu va fi foarte comod să-ți refuzi prietenele atunci când îți vor cere, de probă, un anumit produs. Dar uite care sunt motivele pentru care refuzul tău este mai mult decât întemeiat.

Produse cosmetice . Ce spun doctorii?

cosmetice

Doctorii și dermatologii avertizează că astfel de curtoazii pot avea consecințe nedorite și neplăcute. Este vorba despre o serie de produse pe care nu trebuie să le împrumuți. Vezi aici mituri și adevăruri referitor la produsele cosmetice

Cosmetice ambalate în borcane mici

Creme de față, unt de corp, ulei de corp și orice alt produs cosmetic ambalat în recipiente în care trebuie să bagi mâna nu trebuie împrumutat. 

De ce? Pentru că o dată ce cineva își bagă mâna în crema respectivă, bacteriile ajung în formulă. După ce capacul este pus, se creează mediul favorabil înmulțirii lor. 

Nu ar trebui să pui apoi crema pe fața ta și gândul la faptul că tot felul de bacterii periculoase își fac veacul pe acolo nu ajută. 

Dacă totuși vrei să împrumuți cuiva din crema ta, cere-i să se spele pe mâini înainte. Nu este o practică igienică, așa că păstrează crema doar pentru tine.

Rimelul

Periuța rimelului absoarbe foarte repede bacteriile din jur, dar și virusurile ca și conjunctivita. O

chii sunt foarte sensibili și nu se pot apăra de astfel de virusuri, așa că e cazul să fii atentă. Mai apoi, se poate întâmpla aceeași treabă ca în cazul cremelor. 

O dată ce închizi periuța, oferi mediu propice bacteriilor să se dezvolte. Dacă e absolut necesar să împarți rimelul tău, ai putea să folosești periuțele de unică folosință. Este o practică uzuală printre make-up artiști.

Fondul de ten

Da, pare a fi o problemă majoră cu împrumutul unora dintre cele mai uzuale produse cosmetice. 

Dar este cazul să ții și fondul de ten doar pentru tine. Mai ales dacă folosești un burete care intră în contact direct cu pielea și zona ochilor, faptul că împarți fondul de ten îți poate aduce aceleași probleme ale tenului ca și în cazurile de mai sus.

 Este neigienic să împarți și acel burete care poate să strângă din mediul înconjurător bacterii. 

Rujurile și balsamurile

Știai că un procent impresionant de oameni poartă un virus al herpesului? Acesta poate fi și fără simptome, însă se transmite ușor. 

Așa că pentru a evita probleme, ar fi bine să nu împrumuți rujul sau balsamul de buze. O poți face în cazul în care știi că este posibilă dezinfectarea lui cu spray.

Pensulele de machiaj

Acneea e o problemă cu care nu te joci și chiar dacă are cauze interne, ea poate fi agravată de cauze externe. O astfel de cauză poate fi și pensula de machiaj, dacă o împrumuți altor persoane. 

În orice caz, toate pensulele și bureții pe care îi folosești pentru machiaj trebuie dezinfectați constant.

Periuța de dinți

Ai văzut serialul How I met Your Mother? Un cuplu drăguț de acolo împarte periuța de dinți de mai bine de 10 ani. 

Totuși, este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Dacă te-ai gândit vreodată să faci asta, este vorba despre o igienă internă și este un nu absolut. 

Nu poți să împarți periuța de dinți cu nimeni. Experții îți reamintesc că gura are nenumărate bacterii care pot cauza infecții orale. Așadar, ferește-te de această practică.

Lama de ras

Chiar dacă are material metalic care nu favorizează înmulțirea bacteriilor, lama de ras favorizează transmiterea herpesului genital. 

În cazul cel mai periculos, lama poate intra în contact cu sângele și te face vulnerabilă în fața unor virusuri periculoase.

Produse cosmetice pe care le poti împărți

Totuși, sunt câteva produse pe care le poți împărți fără să-ți faci griji de virusuri și bacterii. Este vorba despre parfumuri și pulverizatori, creioane de buze și de ochi, lacurile de unghii sau peria. 

Îngrijirea personală îți poate da mari bătăi de cap, însă dacă o faci ca la carte vei avea doar de câștigat. 

Echipa Lucicosm Beauty Studio e aici să-ți ofere toate informațiile de care ai nevoie, tocmai ca tu să nu întâmpini nici un fel de problemă neplăcută în procesul tău de îngrijire. 

Suntem aici să te sprijinim și să-ți oferim toate sfaturile de care dispunem. Pe blogul nostru îți oferim tips & tricks din domeniul beauty, toate adaptate vremurilor și soluțiilor actuale. 

Dacă ai sugestii de articole sau alte întrebări referitor la înfrumusețare contactează-ne , iar noi îți oferim toate informațiile de care dispunem. Iar dacă ai nevoie de o schimbare de look, o reîmprospătare sau o tunsoare, știi unde ne găsești.

Scroll to Top