Vopsirea părului acasă

N-ai timp să treci pe la Lucicosm Beauty Studio? Atunci, poți încerca vopsirea părului acasă. Rezultatele pot fi destul de bune, dacă ții cont de câteva sfaturi. Vopsirea părului acasă nu este neapărat dificilă, însă trebuie să te informezi corect.

Uite ce trebuie să știi despre vopsirea părului acasă

Alegerea culorii potrivite este la fel de importantă ca alegerea tunsorii potrivite. Părul este mereu la vedere și mereu va spune o poveste despre tine. Coafura ta poate să spună lumii cine ești și ce tip de personalitate ai. Prin urmare, fie că vorbim de tunsoare sau despre vopsirea părului, trebuie să alegi cu atenție.

Vopsirea părului acasă

În ceea ce privește vopsirea părului acasă, gama de vopsele s-a îmbogățit enorm în ultimii ani. Mai mult decât atât, a evoluat mult tehnica și ai la dispoziție o gamă imensă de vopsele pe care le poți folosi acasă, fie că vorbim despre vopseaua clasică sau despre vopselele tip cremă sau șampon. 

Multe femei optează pentru a-și vopsi părul acasă, iar motivele sunt variate. Fie nu au timp pentru o programare la salon sau nu își doresc ceva foarte complex. În orice caz, vopsirea părului acasă poate fi și mult mai accesibilă.

Totuși, rezultatele nu sunt pe măsură de fiecare dată. De vină poate fi și firul de păr care este afectat, tehnica pe care o folosești sau chiar vopseaua de proastă calitate.

Ține cont de următorii pași pentru vopsirea părului acasă

  1. Alege vopseaua potrivită. 

Dacă ești brunetă și vrei să-ți faci părul blond, procedura este mult mai complexă. În acest caz, sfatul nostru sincer este să treci pe la Lucicosm Beauty Studio. 

Printr-o simplă vopsire acasă este sigur că nu vei ajunge la rezultatul pe care ți-l dorești. Și sigur nu vrei să ai aspect de zebră, cu mai multe culori pe firul de păr. În același timp, alege și tipul de vopsea de păr care ți se potrivește. Ai mai multe variante. 

Sunt vopselele clasice, permanente. Și mai sunt și cele temporare și semipermanente. De asemenea, vopseaua de păr poate fi sub formă de șampon, de cremă sau de spumă.

  1. Fii sigură că nuanța aleasă se potrivește cu tenul tău. 

În funcție de tonul tenului tău, alege vopseaua de păr pe care o vei folosi. Nu te lua după tendințe, pentru că s-ar putea ca ție să nu-ți stea cu părul roșcat. 

Tenul poate avea tonuri calde sau reci. Dacă ai tenul rece, atunci s-ar potrivi de minune un blond cenușiu sau platinat, ultra deschis. Tot pentru tonul deschis se potrivește și culoarea roșcat spre cafeniu, cafenie, castaniu sau negru albăstrui. 

Dacă posezi un ten rece, ai de unde alege. Totuși, evită cât de mult poți tonurile aurii, care nu te-ar pune în evidență așa cum ai crede. 

Dacă ai tenul cald, atunci pentru a-ți vopsi părul acasă alege culori ca blondul cald, spre auriu sau căpșuniu, ciocolatiu deschis sau șaten. Dacă posezi un astfel de ten, evită reflexele cenușii.

Citeste instructiunile

  1. Citește cu atenție instrucțiunile. Sunt vitale. În funcție de ele, rezultatul va fi sau nu pe placul tău. Respectă întocmai instrucțiunile de pe etichetă, inclusiv cât să ții vopseaua pe păr. Poți mări durata de ținere a vopselei pe păr doar dacă vrei o nuanță mai puternică.
  1. Verifică dacă ești alergică la vreunul dintre ingredientele de pe etichetă sau la produs. Aplică o cantitate mică de produs pe o șuviță care nu e la vedere, aproape de scalp și vezi dacă și cum reacționează pielea. Eventualele mâncărimi sau iritații nu ar trebui să existe. Chiar dacă există o gamă largă de vopsele de păr, asta nu înseamnă că ele nu-ți afectează firul de păr. 
  1. Ai folosit henna pe păr de curând? Atunci degeaba încerci vopsirea părului acasă. Vopseaua nu se va prinde deloc pe firul de păr și vei pierde bani, timp și energie. Mai mult, henna conține și câteva săruri care acționează în contact cu alte chimicale prin supraîncălzirea firului de păr. 
  1. Ți-ai vopsit părul acasă, dar nu ți-a ieșit culoarea dorită? Nu mai agresa firul de păr cel puțin o lună. Asta înseamnă că pentru această perioadă nu este ok să te vopsești iar, deoarece vei afecta foarte tare firul de păr. Ulterior, el se va rupe și va deveni mult mai fragil și greu de aranjat. 

Alte sfaturi

Totuși, sfatul nostru este să mergi la sigur și să-ți faci o programare la Lucicosm Beauty Studio pentru vopsirea părului. 

Aici, ești sigură că rezultatul va fi cel așteptat. În orice caz, la Lucicosm Beauty Studio folosim tratamente profesionale pentru păr, astfel încât firul de păr să fie constant hidratat și să nu fie afectat atât de tare în urma procedurii de vopsire. 

Echipa Lucicosm Beauty Studio te așteaptă cu sfaturi avizate și cele mai bune idei pentru vopsirea părului tău. 

Dacă încă nu ai reușit să-ți faci o programare, o poți face la 0754.019.132

Pe blogul și facebook-ul nostru vei găsi cele mai importante sfaturi din domeniul de beauty, tips & tricks, toate actuale și adaptate tendințelor. 

Scroll to Top