Manichiura cu gel – tot ce trebuie să știi înainte să vii la salon

Când manichiura cu gel și-a făcut apariția în saloane a devenit instant o senzație printre femei. Este durabilă, frumoasă și de impact, motiv pentru care femeile o aleg de fiecare dată când se răsfață cu o manichiura la salon.

Manichiura cu gel – beneficii

Oricine poate să aibă o manichiură cu gel, indiferent de forma și de lungimea unghiilor. Gelul rezistă mai mult, este mai puternic și rămâne strălucitor pentru mai mult timp. 

Uite cum funcționează procesul: la fel ca manichiura obișnuită, o manichiură cu gel începe cu tăiere cuticulelor și curățarea minuțioasă a mâinilor. Se aplică un strat de bază care se usucă la lampă UV, de fiecare dată când este aplicat. La final se aplică un top, care este și el uscat la lampă UV. 

Manichiura cu gel durează până la 3 săptămâni fără să se zgârie. Poate fi personalizată cu culori și modele diverse, având un aspect mai elaborat decât manichiura clasică. 

Manichiura cu gel este o alternativă mai durabilă la manichiura clasică, însă este important să fie respectate toate normele igienice pentru prevenirea infecțiilor. 

În general, manichiura cu gel este o opțiune super bună dacă vrei un aspect îngrijit. Îți oferă unghii durabile și strălucitoare. 

Cât durează  manichiura cu gel?

În general, o manichiură cu gel rezistă două până la trei săptămâni. Durata de viață depinde mult de factori precum calitatea produselor, tehnica aplicării și stilul de viață. În funcție de factori individuali, manichiura poate rezista mai puțin de 3 săptămâni.

În plus, nu este indicat să păstrezi gelul pe unghie mai mult de 3-4 săptămâni. E important să te asiguri că gelul nu se desprinde și că nu permite intrarea microbilor. 

Îndepărtarea gelului după 3-4 săptămâni înseamnă să te asiguri că unghia ta este sănătoasă și nu și-a pierdut din rezistență.

Cum îndepărtezi gelul

Îndepărtarea manichiurii cu gel necesită timp și răbdare. Mai întâi, acoperă fiecare unghie cu dischetă demachiantă îmbibată în acetonă. Înfășoară fiecare unghie în folie de aluminiu și lasă să acționeze timp de 10 minute. 

În cazul în care gelul încă rămâne, folosește un bețișor de lemn ca să-l îndepărtezi. Nu folosi pile sau alte instrumente ca să îndepărtezi gelul. Nu vei face decât să rănești unghia și să-i cauzezi fragilitate. 

Cel mai indicat este să îndepărtezi gelul la salon, cu ajutorul unui profesionist. 

Manichiura cu gel poate să deterioreze unghiile?

Unul dintre cele mai mari mituri despre manichiura cu gel este că sunt dăunătoare pentru unghiile tale. În realitate, modul în care îndepărtezi gelul poate fi dăunător. 

Doar procesul de îndepărtare a gelului slăbește unghiile. Dacă obișnuiești să faci asta, singurul lucru pe care nu ar trebui să îl faci este să dezlipești oja. Poți provoca daune serioase, iar manichiura următoare nu va mai avea aceeași rezistență.  Nu uita să folosești ulei de cuticule ca să menții pielea hidratată și sănătoasă. 

Sunt luminile UV de la lampă  periculoase?

Foarte mulți critică manichiura cu gel pentru că luminile UV pot provoca îmbătrânirea prematură și te expun la un risc mai mare de cancer de piele. 

Lumina ultravioletă emisă de lămpi chiar poate fi îngrijorătoare, însă nu cu mult față de o ieșire pe balcon. Poți aplica protecție solară pe mâini, în cazul în care îți faci griji. 

Dacă îți dorești o manichiură cu gel sănătoasă și impecabilă, te invităm să fii la salon. Unul dintre membri echipei noastre îți va oferi suportul necesar în alegerea manichiurii potrivite ție. Poți alege orice model și culoare îți dorești, iar dacă ai nevoie de inspirație, te invităm să vezi pagina noastră de facebook.

Scroll to Top