Reguli pentru un machiaj de petrecere reușit

Cauți un machiaj de petrecere care să reușească să-ți scoată trăsăturile în evidență? În acest articol găsești câteva reguli pe care trebuie să le respecți, dacă îți dorești un machiaj frumos pentru petrecerile tale.

În general, e important să apelezi la trucuri care să-ți scoată în evidență trăsăturile. Dacă ești în căutarea unui machiaj de revelion, află că acum e momentul în care poți exagera. E noaptea în care îți este permis orice fel de machiaj și, cu îmbrăcămintea potrivită, garantat va arăta bine. Și-apoi, o petrecere e mult mai distractivă și mai mișto atunci când arăți și te simți frumoasă. 

Chiar dacă marii artiști spun că elegant și eficient funcționează de fiecare dată, n-ar fi o idee rea să încerci ceva diferit. 

Începe (și n-ar fi o idee rea să termini) cu o tratare corectă a pielii. Chiar dacă porți sau nu machiaj, tratarea pielii cu grijă înainte de petrecere te va face să arăți mai bine. O piele nehidratată sau necurățată corespunzător va face ca fondul de ten să se strângă pe față și să arate urât.

Mulți makeup artiști te îndeamnă să folosești o mască hidratantă, pentru început. Dacă folosești o mască exfoliantă, aplic-o cu o zi înainte de petrecere, ca să nu ai parte de reacții neașteptate ale pielii. Ai nevoie doar de o exfoliere blândă, dar ceva mai amănunțită. Dacă pielea ta nu suportă bine exfolierea, atunci poți să-ți faci o mască de detoxifiere. Îți va lăsa pielea fermă și strălucitoare.

TIPS: După ce aplici masca de față, spală-te cu apă rece, pentru a „trezi” pielea.

Pentru un machiaj de petrecere reușit, ai grijă de pielea ta mai întâi

Dacă nu vrei să-ți aplici o mască, folosește o cremă specială de hidratare. Așa, vei acoperi din ridurile fine și vei face aplicarea fondului de ten mult mai ușoară.

Ce e important să știi e că orice machiaj bun începe cu o îngrijire pe măsură. Dacă tenul tău este curat, va accepta mult mai ușor produsele pe care le vei aplica. După ce ai făcut ritualul de îngrijire, aplică fardul. E mult mai ușor de aplicat, dacă îl amesteci puțin cu crema de hidratare.

Așa, și efectul obținut este mai frumos. În același timp, poți aplica și un bronzer pentru un efect cât mai natural. Chiar dacă bronzerul nu mai e atât de la modă, conturarea obrajilor, tâmplelor și liniei maxilarului definește subtil și face machiajul mult mai frumos.

Cum e un machiaj de petrecere, nu ezita să dramatizezi

Cel mai important sfat pe care îl poți primi dacă vrei să-ți faci un machiaj dramatic este să alegi ochii sau buzele. Nu opta pentru ochi foarte fardați și buze roșii, dur conturate. Poți avea ori una ori alta, pentru un rezultat așa cum îți dorești. Nu ignora caracteristica pe care vrei să o scoți în evidență: ochii sau buzele. 

Nu în ultimul rând, petrecerea e momentul în care poți folosi cât eyeliner vrei tu. Fie că adaugi o definiție practic invizibilă, dar totuși palpabilă chiar de la rădăcinile genelor tale, dacă spui o poveste sexy cu Sophia Loren sau te trasformi într-o franțuzoaică, o petrecere este cu siguranță un moment de eyeliner.

TIPS: Machiază-ți ochii înainte de a folosi eyeliner sau corector.

Fă-ți machiajul la Lucicosm Beauty Studio

Nu ai timp să faci de zeci de ori machiajul acasă? Lasă-te pe mâna profesioniștilor de la Lucicosm Beauty Studio. Aici, îți oferim servicii profesioniste de makeup.

Dacă încă nu ți-ai făcut programare pentru machiajul de petrecere, contactează-ne la numărul de telefon afișat pe site. Pe blogul Lucicosm găsești mai multe informații și tips-uri despre beauty, life style și skin care.

Scroll to Top