Mituri despre unghii cu gel

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, iar manichiura a reprezentat mereu un aspect deosebit de important. Manichiura cu unghii cu gel a devenit populară foarte rapid, deoarece oferă o mulțime de avantaje. 

Femeile aleg să-și pună unghii cu gel ca să completeze un aspect îngrijit și frumos. Chiar dacă deseori spunem că nu contează părerea celor din jur, nu putem nega că părerile apropiaților ne influențează și ne ajută să ne construim o imagine despre noi. De aceea, aspectul nu este neglijat niciodată. 

Manichiura cu gel îți permite să ai mereu unghii frumoase și îngrijite și un aspect general plăcut. Dacă înainte îți făceai griji legate de oja sărită de pe unghii, acum poți să ai o manichiură impecabilă pentru o perioadă lungă de timp. 

Manichiura cu gel este cea mai populară metodă de a-ți îngriji unghiile însă, de-a lungul timpului au apărut numeroase mituri. Și, așa cum zice definiția, miturile despre unghiile cu gel sunt în mare parte neadevărate. În acest articol îți vom spune care sunt cele mai întâlnite mituri despre manichiura cu gel și care este motivul pentru care nu ar trebui să le bagi în seamă.

Ce să NU crezi despre unghii cu gel

Sigur ai auzit și tu ce rău îți pot face unghiile cu gel. Unul dintre cele mai întâlnite mituri este despre cum unghia trebuie să respire. Ei bine, unghia este un țesut mort. Ea nu are nevoie de aer, nu are nevoie să respire. 

Dacă cineva îți spune că trebuie să lași unghiile fără gel, află că nimic nu „trebuie”. De fapt, lacul, oja sau gelul protejează unghia de factorii externi. Mai mult, gelul menține pe unghie un strat natural de grăsime care o ajută să se mențină hidratată. Practic, unghia nu are nevoie de nimic, decât de o alimentație corectă.

Dacă îți pui des unghii cu gel, patul unghial se îngălbenește

Acest mit este doar pe jumătate adevărat. Dacă vei folosi o bază de calitate, unghiile nu se vor colora în nici un fel. E important ca atunci când vrei să-ți pui unghii cu gel, să asculți sfatul nail artistului tău și să nu crezi chiar tot ce scrie pe internet. 

Un alt mit care a prins o popularitate prea mare este că dacă pui mâinile în apă rece, lacul se va usca mai rapid. Dacă faci treaba asta, nu faci decât să strici toate operațiunea. Motivul pentru care se usucă lacul e că aerul evaporează solvenții care l-au menținut lichid.

Gelul UV este mai bun pentru unghie decât acrilul

Cine crezi că face această afirmație? Firmele care fabrică geluri UV. Ei bine, gelurile de tip UV sunt fabricate, cu ușoare diferențe de producție, pe bază de acril. 

Atunci când mergi la salon, manichiurista poate vedea care este produsul potrivit unghiei tale. În funcție de patul unghial, sunt șanse ca acrilul să fie mai potrivit pentru tine. 

Modelajele pot distruge unghia

Îți amintești că ți-am zis că unghia este un țesut mort? Modelajul nu distruge unghia. Însă, dacă îndepărtezi gelul acasă și fără instrumentele potrivite, sunt șanse să-ți rupi unghiile. 

Dacă vrei ca unghiile tale să rămână la fel de puternice după ce îți dai gelul jos, vino la salon. Manichiuristele noastre îți pot îndepărta gelul în mod profesionist, astfel încât să nu existe urmări neplăcute.

Radiațiile din lampă cauzează cancer

Cel mai răspândit mit despre unghiile cu gel este acesta. Totuși, mitul nu-și are niciun fundament. Radiația la care te expui ieșind din casă e aceeași la care te expui atunci când pui mâna în lampă. 

Razele UVA cauzează îmbătrânirea prematură a pielii și tocmai de aceea le dăm cu cremă hidratantă cu factor de protecție solară. Nu uita că lumina lămpii este foarte slabă. Astfel, ar trebui să stai luni bune cu mâna doar în lampă ca să apară vreo tumoare. 

Pe scurt, nu crede tot ce se scrie. Dacă întâmpini vreo problemă la unghiile cu gel, echipa noastră e la dispoziția ta. Sună la numărul de pe site, iar noi îți răspundem la orice nelămurire. În același timp, te invităm să îți faci din timp programare la manichiurista ta ca să-ți reînnoiești manichiura sau să-ți dai gelul jos. Nu uita, blogul Lucicosm Beauty Suceava e la dispoziția ta cu informații despre beauty și styling.

Scroll to Top