Sfaturi pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Sezonul rece e frumos doar la prima zăpadă. În rest, știm cu toții că poate fi o mare bătaie de cap, mai ales pentru îngrijirea tenului. Pe lângă soarele care nu ne dă time-out de la SPF, frigul ne face pielea să riposteze în ipostaze care rareori ne sunt pe plac. 

Dacă până acum aveai o rutină clară pe care o aplicai zilnic, sezonul rece te obligă să o schimbi. Crema pe care o foloseai în perioada verii nu mai este bună toamna și iarna. Temperaturile scăzute afectează pielea, iar soluția este adaptarea rutinei tale de beauty. 

De la hidratare și până la spălare, fiecare ritual are nevoie de schimbare. În caz contrar, te poți confrunta cu probleme precum iritare, piele crăpată și uscată și chiar cu probleme dermatologice mai grave precum acnee sau dermatită.

Da, vremea rece are repercusiuni serioase asupra pielii tale. Însă, acest articol îți vine în ajutor cu câteva sfaturi utile despre cum să-ți adaptezi rutina de îngrijire a pielii.

Specialiștii au denumit 4 tipuri de ten, iar fiecare are o îngrijire diferită. Pentru început, este foarte important să-ți dai seama care este tipul tău de ten. 

Uite care sunt cele 4 tipuri de ten

Tenul normal. Este acel tip de ten care nu are nevoie de îngrijire specială. Este tenul dorit de toți oamenii, dar specialiștii spun că acesta nu există. Sunt extrem de puține persoane atât de norocoase. Tenul normal nu are probleme de tip dermatologic, este unul echilibrat, are pori slab vizibili, iar pielea este curată.

Tenul mixt. Acesta este cel mai întâlnit tip de ten și se caracterizează prin: zona T este grasă, iar restul feței poate fi uscată sau mixtă.

Ten uscat. Acesta este tenul cu aspect lipsit de elasticitate. Pielea se exfoliază ușor, se strânge și este întinsă. Acest tip de ten este predispus la iritații și poate face ușor riduri. 

Tenul gras. Poate avea aspectul de coajă de portocală și prezintă pori dilatați. Tenul gras este cel mai predispus la a face acnee și puncte negre.

Exfolierea în îngrijierea tenului în sezonul rece

Exfolierea reprezintă un pas important în ritualul de îngrijirea. Este mult mai important în sezonul rece, pentru că ajută la curățarea tenului în profunzime și elimină celulele moarte. Astfel, produsele de îngrijire pot fi absorbite mult mai rapid și eficient în piele. Exfolierea se realizează în funcție de tipul de piele pe care îl ai. 

Dacă ai tenul uscat, exfolierea trebuie să se realizeze cu produse mai delicate, o dată sau de două ori pe lună. Tenul normal poate fi exfoliat în aproape săptămânal.

Hidratarea în îngrijirea tenului

Hidratarea este absolut esențială în orice anotimp, iar perioada rece nu face excepție. Pentru a menține o hidratare optimă, aplică cremă hidratantă de fiecare dată când ieși din casă. Nu uita de factorul de protecție, de cel puțin 30. Cremele lejere nu sunt indicate în perioadele reci, pentru că nu au puterea de a oferi hidratare optimă.

Vântul și frigul nu sunt cei mai prietenoși cu tenul tău, așa că alege creme intens hidratante pentru a-l menține tânăr și luminos. Chiar dacă te îmbraci gros, fața rămâne descoperită și fără protecție în fața temperaturilor pe care pielea nu le agreează.

Îngrijirea tenului: pielea buzelor și a mâinilor

Iarna, buzele se usucă foarte repede, iar aici intră în joc balsamul de buze. Cum buzele sunt, practic, piele, ia-ți un balsam fără parfum și iritanți și care poate să-ți ofere hidratare optimă. Este valabil și în cazul mâinilor. Alege un săpun mai blând, dezinfectant fără alcool și produse care să nu fie agresive cu pielea. 

Îți reamintim de factorul de protecție, foarte important și în cazul mâinilor și buzelor. Poți să-ți achiziționezi balsam de buze cu factor de protecție pentru soare. Așa cum nu-ți lași pielea ochilor să-ți îmbătrânească prematur, așa poți face și cu buzele tale. Iar în ceea ce privește mâinilor, știi cum se spune: ele arată vârsta reală a unei femei.

În orice caz, frumusețea se naște în interior. Așa că nici un sfat din cele de mai sus nu te vor ajuta corespunzător, dacă nu ai o alimentație echilibrată și corectă. Bea suficientă apă zilnic și consumă fructe și legume. 

Dacă vei face toate aceste lucruri, vei reuși să-ți aduci pielea în stadiul pe care ți-l dorești. Oricum, un boost de frumusețe n-a stricat nicicând. Prin urmare, te invităm la salon pentru un tratament cosmetic care să te ajute să-ți hidratezi corespunzător tenul și să elimini din ridurile fine. can

Scroll to Top