Tipuri de ten: uscat, mixt și sensibil

În partea a doua a discuției despre tipuri de ten vorbim despre tenul uscat, mixt și sensibil. Foarte multe persoane se regăsesc într-una dintre aceste situații, fiind tipurile de ten cel mai des întâlnite.

Tipuri de ten: tenul uscat

Tenul uscat are următoarele caracteristici: este uneori aspru, rigid, lipsit de elasticitate. Persoanele care au ten uscat sunt mai predispuse la a face riduri și la iritare. Tenul uscat cere o rutină ceva mai strictă și vizite mai dese la dermatolog. 

Ca și în cazul celorlalte tipuri de ten, și acesta necesită folosirea de produse speciale. Nu uita că folosirea unor produse care nu sunt făcute pentru tenul tău pot să-ți creeze probleme dermatologice serioase. 

Înainte de stabilirea unei rutine de îngrijire, este important să stabilești exact tipul tău de ten și nevoile acestuia. În cazul în care întâmpini dificultăți, este recomandată vizita la un dermatolog. Tenul uscat nu reține apa, glandele sebacee secretând mai puțin sebum.

Sfaturi de îngrijire pentru tenul uscat

Pentru început, vizita la dermatolog. În cazul acestui tip de ten este foarte importantă părerea unui specialist. Nu uita să cureți tenul cu cremă hidratantă, să folosești doar loțiune tonică fără alcool și parfum. 

Cremele de zi și de noapte pe care le deții trebuie să aibă proprietăți de tip hidrolipidice.

Poți apela la o cremă pentru exfolierea tenului uscat și, cum tenul tău e mai predispus la riduri, alege creme special create pentru zona ochilor.

Tipuri de ten: tenul mixt

Tenul mixt este o combinație între tenul gras și tenul uscat. Zona T ( zona frunții, bărbiei și pomeții) pielea este grasă, iar pe restul feței este normală sau uscat. 

Pentru a îngriji un ten mixt este important să menții un echilibru între cele două zone existente. 

Este recomandată demachierea cu apă micelară, iar loțiunea tonică se aplică în zona T. Alege creme hidratante, cu foto protecție și ia în calcul exfolierea săptămânală.

Tenul sensibil

Tenul sensibil este relativ ușor de recunoscut. Este acel tip de ten care are capilarele fragile și care se irită destul de ușor. De asemenea, tenul sensibil are tendința de înroșire. 

El este dispus să dezvolte acnee și alergii. Cu toate acestea, tenul sensibil are un aspect general curat și plăcut.

Dacă ai un ten sensibil, te sfătuim să mergi la un dermatolog pentru a afla mai multe detalii despre tenul tău și despre nevoile pe care le are. De cele mai multe ori, tenul sensibil necesită o examinare minuțioasă și o îngrijire corespunzătoare.

Cum să îngrijești tenul sensibil

Tenul sensibil are nevoie de produse dermatocosmetice și care au textura ușoară. E important să stai departe de apă fierbinte, de aerul prea rece și de expunerea îndelungată și directă la soare. 

În cazul tău, SPF-ul este absolut obligatoriu. Cremele pe care le folosești trebuie să fie hidratante, cu ph neutru și lejere. Ia în calcul exfoliere, dar doar o dată la două săptămâni. În cazul exfolierii, folosește produse care nu agresează pielea. 

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, este important să acorzi o deosebită atenție ritualului de îngrjire. Chiar dacă pare complicat, în timp va deveni un obicei plăcut. Nu uita, frumusețea izvorăște din interior și fiecare rezultat pe care vrei să-l obții pe pielea ta își are soluția și în alimentație și în stilul de viață pe care îl adopți.

Scroll to Top