Tratamente cosmetice: peelingul chimic

La fel ca inima, stomacul și creierul, pielea ta este un organ. De fapt, este cel mai mare organ din corpul tău, care are nevoie de tratamente cosmetice pentru a se menține sănătoasă. Totuși, oamenii nu prea acordă atenție pielii, decât în cazul în care există o problemă.  Dar pielea are o treabă importantă de făcut.

Uite ce rol are pielea și de ce are nevoie de tratamente cosmetice

Pielea ta te protejează constant. Pielea ta păstrează infecțiile în afara corpului și te împiedică să te îmbolnăvești. Când îți îngrijești pielea, o ajuți să-și facă treaba. Practic, te ajuți pe tine să previi problemele viitoare, cum ar fi ridurile și chiar cancerul de piele.

O bună îngrijire a pielii are, de asemenea, beneficii sociale și mentale extraordinare. Sigur vei face o impresie pe cinste în cadrul oricărei discuții, dacă pielea ta este îngrijită. Beneficiile mentale pot fi chiar mai mari – îți permite să te simți bine cu tine. Nimic nu-ți oferă mai multă încredere în tine decât să știi că arăți bine.

Tratamente cosmetice pentru piele

Există multe tipuri de probleme ale pielii, precum cele cosmetice și de sănătate. Dar există și multe soluții. Unele dintre cele mai frecvente probleme sunt cicatricile acneei, petele de vârstă, ridurile și pielea lăsată.

Formula pentru pielea cu aspect tânăr ar putea fi la fel de aproape ca telefonul atunci când ești la muncă. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea produselor potrivite pentru îngrijirea pielii poate face o mare diferență în tenul tău și poate ajuta la evitarea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile.

Peeling-ul chimic

Peelingul chimic presupune folosirea unei soluții acide pentru a îndepărta celulele moarte de pe straturile exterioare ale pielii. Soluția are adesea un amestec de acid glicolic, acid lactic, acid salicilic, fenol sau acid tricloracetic. 

Poate dura aproximativ 15 minute pentru aplicare și este posibil să simți o senzație de usturime și iritare. În următoarele câteva zile, straturile superioare ale pielii tale se vor dezlipi, dezvăluind o piele mai nouă și mai fină.

Procedura este una neinvazivă și îmbunătățește vizibil aspectul pielii de pe față, de pe mâini sau de pe gât.

Peelingul chimic se folosește în tratamentul diferitelor probleme precum: puncte albe și negre, hiperpigmentarea pielii, riduri și cicatrici fine, luminozitatea pielii.

În cazul ridurilor severe sau a pielii lăsate, peelingul nu poate face mare lucru. Prin urmare, este indicat doar în cazul ridurilor fine. Trebuie să știi că nu orice persoană poate să apeleze la peeling chimic. NU este indicată persoanelor care urmează un anumit tratament pentru acnee sau care au urmat un astfel de tratament în ultimele 6 luni.

Persoanele care au tenul închis la culoare sau care au istoric de erupții la nivelul pielii sau de cicatrici sunt de asemenea incluse pe lista celor cărora le este contraindicat peelingul chimic. 

Dacă nu ești inclus în aceste categorii și vrei să apelezi la peeling chimic, află că procedura nu este lipsită de urmări.

Ca orice altă procedură cosmetică, peelingul are câteva riscuri posibile

Roșeața: Este o urmare perfect normală, deoarece face parte din procesul de vindecare. În funcție de forma de peeling aleasă, vindecarea poate dura și până la câteva luni.

Inflamație sau chiar cicatrici: Foarte rar se întâmplă ca peelingul chimic să provoace astfel de probleme. Totuși, în cazul în care au loc, acestea sunt localizate în partea de jos a feței. În cazul acesta, medicul poate să-ți recomande anumite tratamente pe bază de antibiotice.

Modificări ale culorii pielii: Aceste modificări apar mai des la persoanele cu pielea mai închisă la culoare și pot fi permanente. 

Este recomandat să apelezi la peelingul chimic într-o perioadă mai puțin însorită, deoarece după procedură pielea este mult mai sensibilă la lumină.  

Tratamente cosmetice: beneficiile peelingului

Așa cum ai văzut, peelingul chimic aduce numeroase îmbunătățiri la nivelul feței și tot mai multe femei aleg să opteze pentru această procedură. În mare parte, dacă ai tenul deschis la culoare, ești candidatul perfect pentru această procedură. 

Totuși, chiar și persoanele cu tenul închis pot să aibă rezultate remarcabile în urma peelingului chimic.

Pentru a fi sigur că obții rezultatele pe care ți le dorești, este indicat să discuți cu un medic dermatolog. Așa, vei știi sigur de ce tip de rezolvare are nevoie problema ta. 

În orice caz, tratamentele cosmetice sunt o rezolvare simplă pentru o mulțime de probleme. Tenul tău devine mai luminos, mai curat și face față mai bine expunerii la produse cosmetice.  Peelingul chimic e doar una dintre metodele la care poți apela. Dacă ești în căutare de tratamente cosmetice moderne și care folosesc tehnologii inovatoare, Lucicosm Beauty Studio ți le pune la dispoziție. Profesioniștii salonului nostru din Suceava îți oferă soluții exacte pentru problemele tale și rezultate pe măsură.

Scroll to Top