5 motive să mergi la masaj săptămânal

Într-o lume ușor dată peste cap de o pandemie ce pare că nu mai trece, ședințele de masaj sunt unele dintre cele mai utile sesiuni de relaxare. Partea cea mai bună e că relaxarea nu e singurul avantaj al masajului profesionist. 

Dacă te bate gândul să-ți faci o programare, dar n-ai găsit încă imboldul necesar, în acest articol găsești o serie de 5 motive principale pentru care masajul trebuie să devină obișnuință. 

Terapia prin masaj, cel mai benefic tratament

N-o spunem noi, o spun specialiștii. Masajul este cea mai veche metodă de tratament. În zona Egiptului și a Greciei Antice, oamenii foloseau masajul pentru tratarea anumitor afecțiuni. În funcție de zona și mușchiul vizate, masajul vine cu diferite rezultate, iar în timp devine tratament. 

Când vorbim despre relaxare, masajul are același efect benefic. Indiferent de tipul de masaj pe care l-ai ales, acesta are la bază presiunea exercitată asupra corpului. Această presiune calmează sistemul nervos, încetinește bătăile inimii și ajută la scăderea cortizolului (hormonul de stres), având drept rezultat scăderea presiunii arteriale. 

Atunci când ești stresat, când te doare spatele sau simți că te miști ca un robot, masajul este cea mai bună soluție. Este singurul tratament care vine atât cu beneficii pentru întregul corp, cât și pentru minte.

Totuși, masajul nu este doar o recompensă pentru tine. El este un tratament, literalmente. Specialiștii te sfătuiesc să mergi la masaj săptămânal sau de două ori pe lună, în funcție de timpul personal. După o săptămână în care deadline-urile ți-au dat bătăi de cap, masajul este metoda perfectă de a-ți încărca bateriile și de a-ți pune sângele în mișcare. 

Dacă vrei rezultate imediate, poți apela de 2-3 ori pe săptămână la masaj, după sfatul specialistului. Acest lucru e recomandat mai ales în cazul masajului anticelulitic, care trebuie realizat mai des la început.

Nu este o regulă pe care să o urmezi, însă trebuie să ții cont de problema pe care vrei să o tratezi și te cât de repede vrei să ai rezultate. Este important să începi, iar mai apoi, maseurul tău te va sfătui cu privire la frecvență. 

De ce să mergi periodic la masaje?

Scapi de sedentarism. O viață activă este benefică atât pentru corp cât și pentru minte. Însă atunci când jobul nu-ți permite să te miști atât cât ți-ai dori, sedentarismul își face loc în viața ta și-ți aduce probleme de spate, postură, circulație și chiar respirație. Toate acestea pot fi ameliorate prin intermediul ședințelor de masaj. 

Pe lângă posibilitatea de a merge la salon pentru masaj, mai poți apela pentru diverse aparate pe care le poți folosi acasă. Ele sunt destinate pentru anumite zone ale corpului, însă își fac treaba destul de bine. 

Scapi de anxietate și depresie

Știi deja că lupta cu anxietatea presupune lupta cu un cumul de factori. Doar masajul nu te va scăpa de anxietate, dar este un important stâlp de susținere. 

Masajul vine cu o relaxare profundă a întregului corp, detensionează mușchii, ajută circulația și te scapă de cortizolul în plus care nu face decât să te streseze. Astfel, starea de bine este „ajutată” să revină la tine și să rămână cât mai mult timp. Iar dacă ai probleme cu somnul, un masaj bun pe seară, executat de un profesionist, îți asigură o noapte liniștită. 

Ajută sistemul imunitar. Masajul ajută la menținerea nivelului optim de celule albe, responsabile pentru combaterea infecțiilor din organism.

Studiile arată că oamenii stresați sunt cei mai predispuși la infecții și boli. Motivul este simplu: cortizolul din corp dă deja multe bătăi de cap sistemului imunitar și duce la creșterea pulsului și la probleme de somn. Acestea au un impact imens asupra sistemului imunitar, care nu mai e capabil să se ocupe de infecții. 

Masajul previne toate aceste probleme și te ajută să scapi de cortizolul în plus, să te relaxezi și să te odihnești mai bine. Prin urmare, sistemul tău imunitar nu mai e ocupat inutil și rămâne disponibil pentru lupta împotriva infecțiilor.

Ajută circulația sângelui. Sesiunile regulate de masaj realizate de profesioniști ajută sângele să ajungă în zonele dureroase ale corpului. Astfel, acesta nu mai rămâne blocat, iar mușchii își recapătă mobilitatea. 

Recapeți poziția naturală a corpului. Durerile de spate, musculare sau de picioare sunt la ordinea zilei în societatea actuală. Stilul de viață și programul de muncă nu sunt de ajutor, așa că va trebui să cauți cele mai bune soluții în exterior. Masajul regulat detensionează mușchii și îi ajută să revină în poziția lor naturală și confortabilă. Astfel, nu vei mai simți presiuni în zona lombară și a umerilor. 

Ședințe de masaj profesional la Lucicosm Suceava

Atunci când simți o presiune la spate, când picioarele parcă sunt înțepenite sau când săptămâna a fost una aglomerată, nu te arunca la sertarul cu pastile. Vino la o ședință de masaj și rezolvă-ți problemele nu doar pentru moment, ci și pe termen lung.  Mai sus ai doar 5 motive pentru care masajul ar trebui să facă parte din viața ta, însă beneficiile acestuia sunt mult mai mari. 

Grija pentru sănătatea ta trebuie să fie constantă și, chiar dacă pare a fi multă muncă este vorba despre câteva obiceiuri mici, dar de impact. 

Te invităm la Lucicosm Beauty Studio Suceava pentru ședințe de masaj personalizate, realizate de personal calificat și cu experiență. Nu ezita să ne contactezi pentru programări.

Scroll to Top