Ce înseamnă tehnica Balayage

Tehnica Balayage a devenit foarte cunoscută printre iubitoarele părului vopsit și asta pentru efectele frumoase pe care le oferă părului. Dacă îți dorești o schimbare în preajma sărbătorilor de iarnă, dar totuși vrei să păstrezi un look natural, atunci tehnica balayage este pentru tine. 

De ce? Pentru că această tehnică este renumită pentru efectele naturale pe care le are, mai ales dacă ai părul deschis la culoare. În unele cazuri, această tehnică nu face decât să „scoată la lumină” câteva fire de păr, astfel încât coafura ta să arate fresh și totuși, să dea ideea de schimbare. 

Pentru femeile care doresc, tehnica balayage poate fi mai intensă, astfel încât schimbarea să fie evidentă. Totuși, balayage rămâne o notă de luminozitate adusă coafurii tale. 

Ce este balayage?

Trebuie să recunoști, termenul sună tare fancy, însă el provine din limba franceză și înseamnă „a matura”. Tehnica de vopsire este legată de acest sens, întrucât ea se realizează cu mâna liberă, fără a mai fi folosite foi de aluminiu.

Astfel, mișcările mâinilor sunt ca cele de pictare verticală sau maturare. Motivul pentru care tehnica balayage este atât de îndrăgită este naturalețea părului după vopsire. Tehnica lasă senzația unui aspect natural, cu accente fine de păr luminos, atins parcă de razele de soare. Tehnica ombre, spre exemplu, nu poate oferi acest aspect natural. 

Pentru cine este potrivită tehnica balayage?

Chiar dacă și la noi, la Lucicosm Beauty Studio, tehnica este extrem de populară și cerută de vizitatoarele noastre, sunt câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a ți se putea aplica această tehnică. 

În principiu, pentru aplicarea acestei tehnici de balayage este necesar ca lungimea părului tău să fie mai jos de lobul urechii. În caz contrar, culoarea nu ar putea fi conturată. 

Deci, da, tehnica balayage este potrivită pentru oricine cu păr mediu și lung. Oferă naturalețe, strălucire și schimbarea mult dorită. 

Pentru ca întreg procesul să se desfășoare simplu, este de preferat ca balayage-ul să fie aplicat pe un fir de păr care nu a mai fost vopsit înainte. Sigur că se poate aplica și pe un păr vopsit, însă procesul este mult mai dificil. 

Dacă ești brunetă sau ai părul vopsit în culori puternic închise, atunci ar fi nevoie de o decolorare pentru a obține efectul de balayage pe care ți-l dorești. 

Cât trebuie să scot din buzunar pentru un balayage?

Prima dată când am auzit de această tehnică a fost acum câțiva ani, atunci când costul unei astfel de proceduri era (față de cel de astăzi) imens. Saloanele de specialitate luau prețuri mari pe o astfel de procedură. Ce e drept, și produsele folosite erau mult mai scumpe. Astfel că, pentru a acoperi consul produselor, prețul cerut clientelor era mai mare.

Dar, cum a fost atât de îndrăgită și o mulțime de femei preferau tehnica balayage, ea a ajuns să aibă un preț mult mai accesibil.

Totuși, prețul procedurii balayage nu este unul fix, ci depinde de lungimea părului tău.

E în funcție de câte tuburi de vopsea sunt folosite pentru procedura pe părul tău.  Balayage-ul mai poate fi obținut și prin vopsit fără decolorare, decolorare parțială sau totală, în funcție de nuanța părului. 

Prețurile pentru tehnica balayage pentru păr mediu pornesc de la 200 de lei și pot ajunge la 400, în funcție de cât de bogat este părul tău. 

Pentru părul lung, prețurile variază între 300 și 500 de lei. Ia în calcul că este extrem de importantă lungimea părului tău dar și densitatea lui. Astfel, dacă ai un păr rar, atunci sigur că prețurile vor fi mai scăzute. 

Atunci când ajungi la Lucicosm Beauty Studio ne poți cere o estimare aproximativă a

prețului, pentru a ști dinainte care este suma aproximativă pe care o vei plăti.

Te-ai vopsit. Cum întreții balayage-ul?

Ei bine, foarte simplu. Și asta pentru că această tehnică este una dintre cele mai simple de întreținut. Nu este neapărată nevoie să-l revopsești des, deoarece dacă ești confortabilă cu aspectul și părul tău natural este deschis la culoare, atunci firele crescute vor arăta chiar bine. Mai mult, nu este nevoie de întreținere periodică, ci doar de folosirea unui șampon care să fie special pentru părul vopsit. Ești liberă să folosești măști de păr hidratente, deoarece orice fir de păr vopsit are nevoie de hidratare. Fie că alegi să le faci acasă sau le cumperi, măștile de păr sunt esențiale pentru îngrijirea părului. 

Vrei să-ți vopsești părul balayage?

Te așteptăm la Lucicosm Beauty Studio. Ne-am înarmat cu toate produsele necesare, cu energie și dexteritate și-ți promitem că părul tău va arăta incredibil. Chiar dacă tehnica balayage este atât de populară, ea nu se va învechi și asta datorită efectelor spectaculaose pe care le are. 

Dacă îți dorești o schimbare, dar vrei să optezi pentru un look natural, atunci balayage este pentru tine. 

Lucicosm Beauty Studio îți pune la dispoziție cele mai bune produse pentru părul tău și sfaturi profesioniste despre cum ai putea să ai grijă de el.  Dă-ne întâlnire la 0230​ 511 359 sau 0754 019 132.

Scroll to Top