Obiceiuri de înfrumusețare la care trebuie să renunți

Fiecare femeie are propriile ritualuri și obiceiuri de înfrumusețare, însă nu toate sunt recomandate de către specialiști. Unele lucruri din rutina ta zilnică de beauty pot să-ți creeze probleme serioase la nivelul tenului, precum accnee, roșeață sau iritații. 

Prin urmare, e imperios necesar să renunți la ele. Dacă nu știi ce obiceiuri pot fi dăunătoare, acest articol îți vine în ajutor. Vei găsi aici 7 obiceiuri la care trebuie să renunți și motivele pentru care pot să-ți dăuneze tenului.

Obiceiuri de înfrumusețare: demachierea prea agresivă

Este foarte important să-ți cureți tenul în doi pași atât dimineața cât și seara. Însă felul în care o faci și produsele folosite sunt extrem de importante. Atunci când folosești dischetele demachiante, ai grijă ca mișcările pe care le faci să nu fie prea agresive cu pielea. 

Demachierea se face prin mișcări circulare, repetate și blânde, astfel încât să nu te usture pielea după acest procedeu. Pe lângă asta, este important ca produsul pe care îl folosești să aibă un ph apropiat cu ph-ul pielii tale. 

Atunci când îți cumperi produse de îngrijire, fii atentă la lista de ingrediente. Demachiantul nu trebuie să conțină aclool și ingrediente de origine petrochimică. În timp, astfel de ingrediente duc la deshidratare, accentuarea ridurilor și îmbătrânirea prematură.

Demachiază-te atât dimineața cât și seara și folosește cremă hidratantă de zi și de noapte. De asemenea, alege produse care sunt potrivite tipului tău de ten. Dacă nu știi care este acesta, am scris un articol despre tipurile de ten pe care îl găsești pe blogul Lucicosm Beauty Studio Suceava.

Obiceiuri de înfrumusețare: nu folosești SPF

Știi cum e: să nu mergi la sală este tot un obicei, ca mersul la sală. Razele UV sunt primele responsabile de îmbătrânirea pielii. Ele distrug colagenul, favorizează acumularea elastinei și grăbesc foarte mult procesul de îmbătrânire. 

Treaba poate fi șo mai urâtă decât atât. Razele UV sunt dăunătoare pentru celulele pielii, cauzând lipsa fermității și a strălucirii, pete de culoare, acnee. Soarele este responsabil pentru majoritatea problemelor de ten cu care ne confruntăm. Dacă încă nu folosești o cremă cu factor de protecție solară, este cazul să-ți cumperi una. Crema cu protecție solară poate fi folosită ca înlocuitor pentru crema hidratantă de zi. 

Mănânci prea mult zahăr

Indiferent cum vezi această situație, ce este în interior reflectă exteriorul. Dacă regimul tău alimentar nu este unul echilibrat, atunci te vei lupta cu accnee și un ten deshidratat sau gras. Zahărul este primul dușman al tenului. Dacă renunți pentru o perioadă îndelungată la zahăr, vei vedea că tenul tău este mai luminos, mai curat și mai hidratat. 

Un alt sfat pe care trebuie să-l iei în considerare este felul în care folosești prosopul după ce te speli pe față. Uscarea se face prin tamponare și nu prin frecare. Dacă vei freca prosopul de față, vei agresa pielea. Aceasta se va înroși și va acționa prin pete și usturimi.

Folosești produse expirate

Știai că unele seruri și creme expiră după 3 luni de la deschidere. Produsele de îngrijire expirate pot face mai mult rău tenului decât crezi. Verifică eticheta produsului de fiecare dată și vezi câte luni este valabil. NU folosi produse expirate, chiar dacă încă mai ai o cantitate mare. 

Folosești produse nepotrivite tipului tău de ten

Pentru ca tenul tău să arate impecabil, acesta are nevoie de ingredientele care îi sunt potrivite. Nu cumpăra produse doar pe baza recomandărilor prietenilor, ci ia-ți creme care sunt potrivite pentru tipul tău de ten. Cred că nu mai e cazul să menționăm cât de important e să NU adormi cu machiaj pe față. Ce e important de știut e că pielea feței este foarte sensibilă. Trateaz-o cu blândețe și vei avea un ten curat mereu. 

Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi de beauty, blogul Lucicosm Beauty Studio îți stă la dispoziție. Mai mult, îți poți face programare la salonul din Suceava la numerele disponibile pe site. Echipa Lucicosm este la dispoziția ta cu cele mai bune produse de skin care, hairstyle și makeup.

Scroll to Top