Salon Suceava: metode eficiente de curățare a tenului

Salon Suceava Lucicosm Beauty Studio vine în întâmpinarea ta cu sfaturi utile și practice de înfrumusețare, cosmetică și îngrijire. Cum știm că tenul este cât se poate de important pentru o femeie, îți scriem aici care sunt cele mai eficiente metode prin care poți avea un ten tânăr și luminos.

Pentru început, trebuie să știi că secretul unui ten frumos este să fii constantă în rutina ta. O rutină corectă înseamnă o rutină adaptată tipului tău de ten. 

Dacă ai tenul uscat și folosești produse pentru tenul gras, nu vei avea rezultate. Mai mult, ai putea chiar să creezi mai multe probleme tenului tău. Până și modul în care folosești produsele depinde de tipul de ten. Este foarte important să fii atentă la felul în care reacționează tenul și să-ți dai seama ce produs îți priește sau nu.

Tot în funcție de tipul de ten sunt și câteva ingrediente pe care e bine să le eviți, dar un singur ingredient n-ar trebui să existe în capul listei la niciun produs pentru îngrijirea tenului: alcoolul.

Salon Suceava Lucicosm îți oferă o gamă variată de produse de ten fără alcool, iritanți și parfum. Știi deja că aceste ingrediente nu fac decât să accelereze procesul de îmbătrânire. Un alt factor important este și ph-ul produsului. Acesta trebuie să fie la un nivel de 5-6, cât mai apropiat de ph-ul natural al pielii.

curățarea în 5 pași

Curățarea tenului este unul dintre cei mai importanți pași din ritualul de îngrijire și trebuie realizat în propria locuință, cu aceleași produse. Curățarea te ajută să îndepărtezi impuritățile, excesul de sebum și alte celule moarte lăsate de produsele neasimilate în piele. 

Trebuie să știi că demachierea și curățarea nu sunt același lucru, ci sunt doi pași diferiți. Curățarea vine după procesul de îndepărtare a machiajului. Procesul corect de curățare se face de două ori pe zi. Ca procesul să fie cât mai corect, e important să urmezi următorii pași:

  1. Folosește un gel de curățare

Gelul de curățare trebuie să fie potrivit nevoilor tenului tău. Nu uita să verifici lista de ingrediente, pentru a fi sigură că nu are parfum, alcool sau alți iritanți puternici. 

După ce ai spălat fața cu gelul de curățare, șterge ușor fața cu un prosop moale. Folosește și un demachiant pentru dezinfectarea porilor.

  1. Folosește un scrub fin pentru masaj

Acest pas nu e indicat să-l faci zilnic, deoarece îți agresezi pielea, însă poți apela la un scrub săptămânal. Poți folosi un scrub din comerț sau poți realiza unul acasă. 

Pe blogul salon Suceava Lucicosm Mediere găsești mai multe idei pentru a-ți face scrubul perfect.

  1. Aplică o mască nutritivă

Și în acest caz, e important să folosești doar măști special concepute pentru tipul tău de ten. Ține cont că și un ten gras are nevoie de hidratare, dar nu prin aceleași metode ca un ten normal sau mixt. 

Dacă preferi combinațiile naturale, poți oricând să faci o mască hidratantă la tine acasă, cu ingrediente de bază.

  1. Loțiunea tonică 

Ajută-ți pielea să-și restabilească PH-UL și oferă-i loțiune tonică, de preferat pe bază de apă de trandafiri sau chiar de castraveți. 

  1. Crema hidratantă

După orice fel de procedură de curățare a pielii e foarte important să aplici crema hidratantă. Amintește-ți că produsul trebuie să fie adaptat tipului tău de ten și să nu conțină ingrediente care pot să-ți înrăutățească starea tenului. 

Mai mult, e important ca produsele să se completeze unul pe celălalt și, dacă te-ai îndrăgostit de o gamă anume, atunci e chiar indicat să folosești doar acea gamă.

Salon Suceava îți recomandă să eviți următoarele ingrediente

Alcoolul sau parfumul nu sunt singurele care pot irita pielea. În categoria iritanților intră și mentolul, eucaliptul, uleiurile esențiale, sucul de roșii sau de citrice. 

Tot din această categorie pot face parte și săpunurile solide, măștile pentru scrub sau chiar apa foarte fierbinte.

Tenul necesită multă atenție, însă odată ce ai stabilit un ritual de îngrijire totul devine mai ușor.

Dacă te confrunți cu probleme la nivelul tenului sau pur și simplu ai nevoie de un masaj de relaxare, salon Suceava Lucicosm îți stă la dispoziție. 

Intră pe pagina de contact, sună-ne și programează chiar acum o ședință de înfrumusețare. Tenul tău îți va mulțumi. 

De asemenea, nu uita să revii pe blogul nostru pentru informații proaspete din domeniul beauty.

Scroll to Top